Menu

Koppensnellen Ajax - Auxerre (1-0)

Ajax boekte woensdagavond een minimale zege op AJ Auxerre in eigen huis. Maxwell was de matchwinaar met een prachtig doelpunt in de eerste helft. Ronald Koeman vond dat zijn verdediging uitmuntend had gespeeld. Of de aanwezige schrijvende pers het met de trainer eens is, lees je hieronder.

Volkskrant: De hele oogst: een juweel van Maxwell
Door Willem Vissers

Tot dat moment was niets gebeurd dat het vermelden waard was, op een vrije trap van Van der Vaart na. Auxerre verdedigde vooral, Ajax viel aan op de manier die de ploeg dit seizoen eigen is, vooral in thuisduels: traag, stapje voor stapje, als een processie in een Limburgs dorp. Versnellingen of verrassingen zijn spaarzaam.

Lees meer >>

AD: Klasse Van der Vaart eindelijk beslissend
Door Sjoerd Mossou

Omdat vrijwel de gehele ploeg vastzat in het Franse web, móest de verrassing wel via de twee creatieve backs van Ajax komen. Maxwell en Trabelsi behoren tot de weinige Ajacieden die structureel op Champions League-niveau kunnen acteren. De Braziliaan doet dat beduidend minder vaak dan vorig seizoen, maar is aan de bal nog steeds een genot om naar te kijken. In de 36ste minuut vond hij de opening. De linksback dribbelde langs zijn tegenstander en vond de doorgelopen Van der Vaart, die hem met een prachtig hakje vrij voor doelman Cool zette. Met een heerlijk schot kwam de in slaap gesuste Arena tot leven: 1-0. Met die treffer rekende ook het thuispubliek met een dreigend complex af. Ajax kan nog winnen in Amsterdam.

Lees meer >>

Telegraaf: Magere overwinning Ajax
Door Donald de Klonia

Pas in de tweede helft dienden de eerste Franse kansen zich aan. Door slecht wegwerken van Trabelsi kreeg Benjani een grote kans. Stekelenburg maakte de kopbal onschadelijk. Zoals de Ajax-doelman daarna nog een paar mogelijkheden in de kiem smoorde bij een stel gevaarlijke en snelle counters. Zijn collega Cool, aan de andere kant, die al ruim tien jaar bij AJ Auxerre onder de lat staat hield Ajax van de bevrijdende tweede treffer af.

Lees meer >>

GPD: Ajax neemt geen enkel risico
Door André Hoogeboom

Het was een spaarzaam hoogtepunt in een wedstrijd die maar niet op gang wilde komen. Tot die 34e minuut worstelden alle Amsterdammers teveel met hun vorm en de tactiek om de Fransen, zoals eerder AZ had gedaan, met een snelle goal te overrompelen. Na die openingsgoal verliep het duel weer als daarvoor. Ajax wenste geen grote risico's te nemen en zette het kompas richting zekerheid. Het was wachten op spaarzame momenten van individuele inspiratie, die maar niet kwamen.

Lees meer >>

Spits: Redelijk resultaat Ajax
door Sander Schomaker

Ajax heeft zich gisteren een aardige uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de vierde ronde van de UEFA Cup. De ploeg van trainer Ronald Koeman won in de ArenA dankzij een prachtig doelpunt van Maxwell verdiend met 1-0 van het Franse Auxerre. Aanstaande donderdag, als de return gespeeld wordt in de Franse wijnstreek, zal blijken of de treffer van de Braziliaan voldoende is voor een plaats bij de laatste zestien ploegen in de UEFA Cup.

Lees meer >>

Ajax nipt langs Auxerre
door Dick Sintenie

De beste Ajacieden stonden gisteravond op de backplaatsen. De wijze waarop Hatem Trabelsi (rechts) en Maxwell invulling gaven aan hun verdedigende taak en daarnaast de aanval van impulsen voorzagen, was van een klasse die in de Champions League niet zou misstaan. Het doelpunt van Maxwell (35ste minuut) was van een grote schoonheid. De hakbal-assist van Van der Vaart zette de Braziliaan aan de linkerkant vrij voor doelman Cool, die kansloos was op het ziedende schot in de rechterbovenhoek.

Lees meer >>

GPD:Ajax laat het aanvallend afweten
door Peter van Duyl

Eigenlijk wist niemand in de Arena wat hij precies moest denken van de score tegen Auxerre. In Europees verband geldt elke thuiszege zonder tegengoal als prima resultaat, maar tegelijk knaagde het gevoel dat er voor Ajax meer in had gezeten. Bovendien verwacht iedereen dat Auxerre volgende week in eigen huis veel beter voor de dag zal komen dan de wel heel armzalige voorstelling waarmee het gisteren op de proppen kwam. "Auxerre", dacht trainer Ronald Koeman al vooruit, "zal thuis meer initiatief moeten nemen. Dan komt er misschien ook meer ruimte."

Lees meer >>