Menu

Koppensnellen Ajax - AZ (4-2)

Ajax speelde zondag tegen AZ het voetbal zoals Danny Blind dat graag wil zien. De Alkmaarse ploeg van Co Adriaanse moest er met 4-2 aan geloven. Wat de vaderlandse pers schreef over de Noord-Hollandse derby lees je in dit overzicht.

AD: Het nieuwe Ajax krijgt vorm
Door Sjoerd Mossou

Het gaat te ver het nieuwe elan uitsluitend op het conto van Danny Blind te schrijven, maar de hand van de trainer wordt wél steeds duidelijker zichtbaar. Ajax werkte de laatste weken aan het vóóruit denken bij zowel balverlies als balbezit en tegen AZ had dat zichtbaar effect. Julien Escudé koos geregeld positie vóór zijn collega Zdenek Grygera, om de afvallende bal op te vangen en snel de aanval te hervatten. Een groot verschil met het recente verleden, waar één van de twee verdedigers vaak een stap áchteruit zette. Het centrale duo durfde bovendien ver voor de eigen goal te spelen, zonder angstig achterom te kijken.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax fleurt op
door Yoeri van den Busken

Een revolutie begint met rollende koppen, maar dan gaat er nieuw bloed stromen en worden roestige reputaties opgepoetst. Nigel de Jong, Steven Pienaar, Wesley Sneijder en Nicolae Mitea waren er gisteren in hoge mate verantwoordelijk voor dat Ajax weer een gezonde blos op de wangen kreeg. Wat de fraaie overwinning op AZ (4-2) in cijfermatig opzicht waard is, zal nog moeten blijken. „Dit was nodig om met een schuin oog naar boven te kunnen kijken”, wist Danny Blind, die echter vooral content kon zijn met de uitvoering. „Ik praat veel, maar het moet natuurlijk ook bevestigd worden.”

Lees meer >>

Haarlems Dagblad: Ook Ajax wint met grote cijfers van AZ
Met het einde van het seizoen in zicht, beginnen vermoeidheid en fysieke ongemakken bij AZ hun tol te eisen. Ajax was zondag in Amsterdam met 4-2 veel te sterk voor AZ. Cynisch genoeg werd de ploeg met eigen wapens verslagen: verzorgd positiespel en aanvallende intenties.

Lees meer >>

GPD: Ajax pijnigt Co Adriaanse weer
Door André Hoogeboom

Ajax speelde gretig, gepassioneerd, fris en slim, terwijl AZ uitgeblust en vermoeid oogde. Acht doelpunten kregen de Alkmaarders de laatste twee competitiewedstrijden tegen. Feyenoord passeerde doelman Henk Timmer vier keer en Ajax deed dat gisteren ook.

Lees meer >>