Menu

Koppensnellen Ajax - Bayern M (2-2)

Na het 2-2 gelijkspel tegen Bayern München en de 1-1 van Maccabi Tel-Aviv tegen Juventus, plaatste Ajax zich woensdagavond voor het UEFA-Cuptoernooi dat in februari met de knockoutronde verder gaat. Wat de kranten schreven over het duel lees je hier.

Spits: Ajax overwintert
door Sander Schomaker

Dankzij onverwachte hulp van Juventus is Ajax er gisteren met veel pijn en moeite in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde ronde van de UEFA Cup. In de laatste groepswedstrijd van de Champions League tegen Bayern München joeg de ploeg van trainer Ronald Koeman gisteren hartstochtelijk op de overwinning, maar bleef uiteindelijk steken op een gelijkspel: 2-2. Dat resultaat bleek toch voldoende omdat Juventus in Tel Aviv Maccabi in de slotfase weerhield van een stunt: 1-1.

Lees meer >>

GPD:Ajax sleept overwintering uit vuur
door André Hoogeboom

Met man en macht heeft Ajax het Europese seizoen gisteravond veilig gesteld. De 2-2 tegen Bayern München was voldoende om na de winterstop mee te mogen doen aan de Uefa Cup. Dat gebeurde na een wedstrijd die niet groots was, maar bij vlagen wel meeslepend, vooral in de tweede helft.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax redt vege lijf met meeslepende remise
door Willem Vissers

De kinderhand van Ajax op het toneel van de Champions League werd uiteindelijk toch aardig gevuld op de laatste avond. Het Europese avontuur krijgt na de 2-2 tegen Bayern München een vervolg, zij het in een lagere kaste, de UEFA Cup.
Ajax was over zes duels ietsje beter dan Maccabi Tel Aviv, hetgeen iets zegt over de kracht van de landskampioen op het internationale veld van eer.

Lees meer >>

Opluchting bij Ajax na bizar duel
Een zucht van opluchting ging door de Arena. Op een zenuwslopende avond knokte Ajax zich naar een plaats in het toernooi om de UEFA Cup. Dit dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Bayern München. Omdat ook concurrent Maccabi Tel Aviv niet verder kwam dan een punt tegen Juventus, overwintert de ploeg van Koeman op de valreep.

Lees meer >>