Menu

Koppensnellen Ajax - Brøndby (3-1)

Ten koste van Brøndby IF bereikte Ajax woensdagavond de Champions League. Dankzij goals van Ryan Babel en Wesley Sneijder (2x) werden de Denen in de return in Amsterdam met 3-1 verslagen. Hier lees je wat de aanwezige schrijvende pers van het duel vond.

AD: Sneijder reageert met goals
Door Sjoerd Mossou

De thuisploeg ontliep het opportunisme van Brøndby door ver van de eigen goal te spelen, maar creëerde in balbezit weinig. De Denen zagen het glimlachend aan, speelden uiterst geconcentreerd en zagen de ruimte achter de Ajax-verdediging groeien. In de 44ste minuut viel de logische openingstreffer.

Lees meer >>


AD: Eerst de winst, pas dan het voetbal

Het spel van Ajax deed denken aan de seizoensopening tegen RBC. De ploeg wilde wel, best graag zelfs, maar creëerde geen enkele kans. Dan wordt het moeilijk om goeie bedoelingen in de gewenste daden om te zetten. De Denen aan de andere kant wilden niet zo veel, maar wat ze deden, pakte goed uit.

Lees meer >>


Parool: Ajax naar de Champions League

Ajax is dit seizoen tot nu toe nauwelijks gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Op bezoek bij het met zeven invallers spelende RBC kregen de Amsterdammers afgelopen zaterdag slechts drie goede doelkansen. Doelman Ankergren van Bröndby hoefde in de eerste helft van de return helemaal niet in actie te komen. Na rust werd hij geklopt door twee afstandschoten en een treffer van dichtbij van Sneijder.

Lees meer >>
Volkskrant: Sneijder neemt Ajax bij de hand
Door Charles Bromet

De ruststand (0-1) kreeg zo een vanzelfsprekende aanblik op basis van het eerste bedrijf, dat Blind weinig hoop zal hebben gehad op verbetering. Maar wat is het dan handig een impulsieve jongen als Ryan Babel in de ploeg te hebben, een voetballer die geen aarzeling kent als het aankomt op het benutten van de schotkracht in zijn rechtervoet.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax haalt Champions League
Door Hans Blom

Gezien de wedstrijd van twee weken geleden, mocht op voorhand allerminst worden aangenomen dat Ajax dat klusje wel even zou klaren. Dat bleek ook uit de beginfase, waarin Bröndby zeker niet slechter was dan de Amsterdammers. Sterker: de ploeg uit Kopenhagen kreeg de beste kansen, één keer moest doelman Vonk handelend optreden en een andere keer miste een Deense spits, waardoor de ArenA opgelucht adem kon halen.

Lees meer >>

GPD: Eigen Ajax-kweek opent de poort
Door Roel Wiche

De veertigduizend fans, o zo weinig verwend de laatste jaren, zagen eindelijk weer een ereronde. Brøndby deed de Arena lang voor het ergste vrezen. Maar het waren, geheel in Ajax-stijl, twee youngsters uit de eigen school die de club voor een nieuwe tocht door de woestijn behoedden. Ryan Babel, het kroonjuweel in de aanvalslinie, en Wesley Sneijder, de getergde invaller, hielpen de ploeg over het dode punt heen. De drie doelpunten (machtige schoten) getuigden gisteravond van Amsterdamse lef en gevoel voor schoonheid. Maar ze konden de twijfels over het Ajax van 2005 niet wegnemen.

Lees meer >>