Menu

Koppensnellen Ajax - Club Brugge

Ajax voldeed woensdagavond aan de zware taak punten te winnen in de UEFA Champions League. De Amsterdammers wonnen in de tweede groepswedstrijd met 2-0 van Club Brugge. UItgerekend Wesley Socnk maakte de twee doelpunten, tegen zijn landgenoten dus. De enige terechte 'Man of the Match' dus. Of de aanwezige schrijvende pers het hiermee eens is, lees je hieronder.

Volkskrant: Ajax ligt aardig op koers voor achtste finales
Door Willem Vissers


Het Amsterdamse spel was tot de rust verre van vloeiend. Aanvoerder Van der Vaart won vrijwel geen duel en hoewel de Ajax-defensie nauwelijks onder druk kwam te staan, ontstonden geregeld vreemde misverstanden die tot onbegrip op de tribunes leidden. Sonck, op papier rechtsbuiten, nam de vrijheid om veelvuldig naast Ibrahimovic in het centrum van de aanval op te duiken en dat bleek de sleutel tot succes. Bovendien bood hij Pienaar en Trabelsi daarmee de gelegenheid de ruimte op de rechterflank te benutten. Dat de twee daarmee niet zo heel veel deden, lag niet aan Sonck.

Lees meer >>

Telegraaf: Wesley Sonck nekt landgenoten

Wesley Sonck lijkt na een moeizame start zijn draai te hebben gevonden bij Ajax. De Belgische international scoorde afgelopen zondag de belangrijkste eerste treffer tegen Willem II en nam de Amsterdammers ook tegen Club Brugge op sleeptouw. In een uitverkochte Amsterdam ArenA verscheen Sonck twee keer alleen voor Brugge-doelman Butina en evenvaak maakte hij geen fout.

Lees meer >>

AD: Wesley Sonck de held van Ajax
Door Maarten Wijffels

Alsof hij hét moment om zijn waarde te tonen, had uitgezocht. Zo zelfverzekerd dartelde een Belg met ballen gisteravond over het veld van de Amsterdam Arena. Zondag tegen Willem II was er al een zware last van zijn ranke schouders gevallen. Drie dagen later bevestigde Wesley Sonck de stijgende lijn in zijn prestatiecurve.

Lees meer >>

GPD: Sonck vonnist Club Brugge
Door André Hoogeboom

De score verhulde het matige spel van de Amsterdammers bij vlagen voor rust. Ajax ontsnapte aan een domme gelijkmaker, nadat achtereenvolgens Galasek en Pasanen in defensief opzicht ernstige steken hadden laten vallen. Bij Ajax bleef schade uit, omdat Escudé op tijd terug was om met een wanhopige sliding de bal te keren, en omdat de Noor Bengt Saeternes, technisch te beperkt is om snel te kunnen handelen.
De blunder bleef zonder gevolgen, maar wierp Ajax wel enigszins terug in de wedstrijd. Het povere Brugge, dat tegen Celta de Vigo met man en macht overeind was gebleven en met tien man een gelijkspel uit het vuur sleepte, kon vrijwel geen vuist maken. De aanvallende onmacht van de Belgen was zo groot, dat Ajax ook zelf niet tot grote hoogte hoefde te stijgen om de eerste klus in de Arena te kunnen klaren. Teveel Ajacieden wisten niet het niveau te behalen, waarmee eerder op de Europese velden bewondering werd geoogst.

Lees meer >>

Parool: Ajax verslaat Club Brugge
Door Dick Sintenie

De reserves betraden de Arena als eersten. Ze zochten een plaatsje op een van de blauwe stoelen. Vier tieners kropen dicht tegen elkaar aan: Nicolai Mitea, Jelle van Damme, Sneijder en De Jong. De kleine Roemeen mocht voor het eerst de Champions-Leaguesfeer opsnuiven. De andere drie hadden hun Europese minuten al gemaakt, maar zaten nu weer in de wachtkamer.

Lees meer >>