Menu

Koppensnellen Ajax - De Graafschap (1-0)

Ajax deed goede zaken in de strijd om de tweede plek in de Holland Casino Eredivisie door te winnen. De wedstrijd was niet al te best, Ajax creëerde weinig kansen tegen het superdefensieve De Graafschap. Blind was blij met de punten, maar gaf aan dat er voor hem nog werk te doen is. Wat de schrijvende media van het duel vonden lees je hieronder.

AD: Ajax: wéér in de slotminuten
Door Sjoerd Mossou

De spelers van De Graafschap stonden met hun rug naar het tafereel, of lagen gebroken op het gras. De degradatiekandidaat had 86 minuten lang verbeten gevochten, maar een beloning bleef uit. Zelfs na de rode kaart van Darije Kalezic in de 34ste minuut gaf de ploeg amper kansen weg. De Graafschap verdedigde massaal en geconcentreerd, zonder te malen om de groeiende onvrede bij het publiek. De eenzame spits Jhon van Beukering schoot één keer van grote afstand over, keeper Hans Vonk kende zelden een eenzamer middag.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax in slotfase langs tien man De Graafschap

Ajax had zondagmiddag in de ArenA ongelofelijk veel balbezit, maar slaagde er lange tijd niet in om een bres te slaan in de menselijke muur van het in degradatienood verkerende De Graafschap. "We wilden niet als kanonnenvlees dienen", aldus trainer Gert Kruys. "Al vooraf hadden we daarom besloten om maar met één spits in een verdedigend concept te spelen. We hebben het heel lang kunnen uithouden, maar uiteindelijk hebben we toch verloren. Dat is heel zuur; mijn team kun je nu wel opvegen."

Lees meer >>

GPD: Ajax ontsnapt aan een blamage
Door André Hoogeboom

Progressie en resultaat moeten de rest van het seizoen hand in hand gaan, maar de terugval tegen De Graafschap gaf toch te denken. Geen tempo, geen vorm, geen scherpte, geen creativiteit. En De Graafschap vond het best.

Lees meer >>