Menu

Koppensnellen Ajax - De Graafschap (7-1)

Na een slap begin wist Ajax zich te herstellen tegen De Graafschap. De 1-0 achterstand werd uiteindelijk omgebogen tot een 7-1 overwinning. Wat de schrijvende pers vond van deze monsterscore lees je hieronder.

AD: Ajax helemaal terug, maar baalt wel
Door Rob Hartog

De productie van de Amsterdammers kwam op 91, zes meer dan het aantal doelpunten van PSV en Feyenoord. Het is opmerkelijk dat liefst 16 Ajacieden hun bijdrage leverden aan dat indrukwekkende totaal, beduidend meer dan bij Feyenoord (12) en PSV (11). Het geeft aan dat de aanvallende kracht bij Ajax nog beter verspreid is dan bij de concurrentie.

Lees meer >>

Telegraaf: Van der Vaart stuurt Ajax

Ajax klungelde in de eerste helft maar wat aan. Inzet en inspiratie waren ver te zoeken aan Amsterdamse kant. Alleen Sneijder, Litmanen en Van der Vaart toonden enige passie en creativiteit. Ook defensief zat het lang niet goed bij het gemakzuchtige Ajax, dat gebukt ging onder enige zelfoverschatting. Bij absentie van Chivu (geschorst) en Pasanen (geblesseerd) vormden Yakubu en De Jong het hart van de verdediging. Het gelegenheidsduo oogde zeer kwetsbaar, ook al doordat de een niet leek te weten wat de ander deed en andersom.

Lees meer >>

GPD: Ronald Koeman tempert de euforie
Door Peter van Duyl

Ajax knutselde pas in het laatste halfuur een redelijke uitslag in elkaar, maar liet een uitgelezen mogelijkheid liggen om weer eens in de dubbele cijfers te geraken.
Dat Ajax het een uur lang behoorlijk moeilijk had met De Graafschap, was eigenlijk een schande. De ploeg uit Doetinchem trok jarenlang met de geuzennaam `Superboeren` over de Hollandse velden, maar geen ploeg kan verder van de term `super` verwijderd zijn dan De Graafschap op dit moment.

Lees meer >>