Menu

Koppensnellen Ajax - Excelsior (2-1)

Ajax kwam goed weg in eigen huis tegen het laaggeklasseerde Excelsior. Maar om de zege binnen te slepen moesten zo vlak voor AS Roma wel weer veel krachten worden aangsproken. Wat de vaderlandse pers erover schreef lees je hier.

GPD: Laks Ajax wekt woede Koeman

Door Peter van Duyl

Met de internationale doorbraak voor de deur schoot Ajax zich gisteren in de nationale competitie bijna in de eigen voet. Na Valencia en kort voor AS Roma werden de Amsterdammers gedwongen tot een bijzonder onwelkome worsteling met het nietige Excelsior. Een matig Ajax won (2-1), maar de beoogde energiezuinige middag mondde uit in een opnieuw krachten verslindend duel.

Lees meer >>


Telegraaf i: Ajax met moeite langs Excelsior

Met de topper tegen PSV in het vooruitzicht blijft Ajax een achterstand houden van zeven punten op de koploper. Dankzij Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits scoorde twee keer tegen Excelsior (2-1) en voorkwam een afgang van zijn ploeg. De zege was niet bepaald terecht.

Lees meer>>

Volkskrant: Nonchalance Ajax ergert trainer Koeman

Van onze medewerker Charles Bromet

De club die deze week hoopt toe te treden tot de Europese voetbalelite, leek zich gisteren lelijk te verslikken in een ogenschijnlijk hapklare brok. Zo bracht het bescheiden Excelsior het internationaal denkende Ajax bijna een fatale klap toe in de strijd om de landstitel.

Lees meer>>


RD: Excelsior laat in Arena kans op stunt liggen tegen Ajax

Door Mikos Gouka

Tot diep in de tweede helft mocht Excelsior de hoop koesteren om in Amsterdam tegen Ajax een punt weg te kapen. Maar Zlatan Ibrahimovic zorgde negen minuten voor tijd met zijn tweede goal van de middag voor de benauwde zege (2-1) voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. Excelsior liet de kans op een stunt liggen. ,,Als het ooit een keer had gekund...'' baalde trainer Adrie Koster na afloop. En dus kregen de Rotterdammers slechts complimenten en kon het na afloop - ondanks de sterke voorstelling - slechts de schade opmaken.

Lees meer>>