Menu

Koppensnellen Ajax - FC Den Bosch (2-0)

Ajax won in de slotfase de thuiswedstrijd van FC Den Bosch. De Amsterdammers hadden moeite met het afronden van kansen in een wedstrijd die alleen richting doel van Kris Mampaey ging. Uiteindelijk waren het Daniël de Ridder en Nourdin Boukhari die in blessuretijd de 2-0 op het bord brachten. Lees hier wat de vaderlandse pers van het duel vond.

AD:Hoon voor Ronald Koeman en co
door Sjoerd Mossou

Ajax, alsof je voor de achtste keer naar dezelfde B-film zit te kijken.
In al hun lusteloosheid lijken de thuiswedstrijden van de Amsterdammers dit seizoen zóveel op elkaar dat de Arena er gisteren collectief cynisch van werd. Het 'Koeman rot op' galmde door het Amsterdamse stadion, gevolgd door een snoeihard fluitconcert. Dat het slecht geregisseerde schouwspel op het nippertje goed afliep - 2-0 winst op FC Den Bosch - veranderde niets aan het humeur van de aanhang.

Lees meer>>

Volkskrant: Ajax valt ten prooi aan 'Arena-angst'
door Mark Misérus

De opa met zijn fijne sigaar, de jonge moeder met de boze blik, zelfs de onschuldige kleuter deelde mee in de volksopstand die gisteren in de Arena werd ontketend. Nimmer weerklonken de bijna traditionele fluitconcerten en het 'Koeman, rot op' van het Ajax-publiek zo luid als tijdens, maar vooral na de geflatteerde 2-0 zege op Den Bosch.

Lees meer >>

GPD:Arena wordt spookkasteel voor Ajax
door André Hoogeboom

Om het eufemistisch uit te drukken: Ajax was niet groots tegen FC Den Bosch. Zoals het niet groots was tegen AJ Auxerre, FC Twente en ADO Den Haag. Ajax betreedt tegenwoordig met knikkende knieën de Arena. De spelers worden onzekere en schuchtere voetballertjes, die niets meer durven. Eén mislukte actie en het is mis.

Gisteren mislukte veel, zo niet alles. De sfeer die daardoor ontstond in de cynische Amsterdamse voetbaltempel laat zich raden. Al snel werd er met witte zakdoekjes gezwaaid.

Lees meer>>

Spits: Koeman weer onder druk

De trainer verweerde zich na afloop van het duel, dat door goals van De Ridder en Boukhari pas in blessuretijd werd beslist, manmoedig. "De trainer heeft een dikke huid. Ik ben er ook niet om een bal in het doel te koppen of de beslissende voorzet te geven. We weten dat we van Den Bosch moeten winnen, maar het publiek verwacht een zege van 5-, 6- of 7-0. Dat is niet zo eenvoudig. In een thuiswedstrijd krijgen we daarnaast niet het idee dat het publiek achter ons staat."

Lees meer >>