Menu

Koppensnellen Ajax - FC Groningen (2-1)

Meer aandacht dan voor de laatste wedstrijd van het seizoen had de vaderlandse pers voor Rafael van der Vaart. De Ajacied die mogelijk zijn laatste wedstrijd speelde in de ArenA. Die had hij ook al in zijn droom gespeeld. Alleen was het afscheid toen wel een stuk fraaier dan zondagmiddag het geval was. Lees hier wat maandag in de kranten stond.

AD:Mager slotakkoord van Ajax

Rafael van der Vaart had een nacht eerder gedroomd van een glansrijk afscheid, maar het duel met FC Groningen was lange tijd amper het aanzien waard. ,,Schandalig slecht van onze kant'', zo vatte de voetballer de wedstrijd zelf samen.

Lees meer >>

Telegraaf: In stijl afscheid
door Yoeri van den Busken

Alsof de spelers nog even duidelijk wilden maken hoe dit seizoen in de herinnering moet worden opgenomen, werd het slechtste voor het laatst bewaard. Vroeger deed Ajax op zo’n vrijblijvende slotdag nog wel eens aan klantenbinding. Gisteren moest Danny Blind de kwalificatie „beschamend” in zijn mond nemen. Ajax won weliswaar, na een achterstand, met 2-1 van FC Groningen, maar daar bleven de meeste mensen niet voor zitten. Ze trotseerden hun ergernis om Rafael van der Vaart nog even uit te zwaaien.

Lees meer >>

Volkskrant:In zijn droom was Van der Vaarts afscheid toch wat mooier
door Charles Bromet

‘Mensen roepen dat Hamburg zo'n grauwe stad is. Maar dat is helemaal niet zo.’ Aldus Rafael van der Vaart, die gisteren afscheid nam van Ajax en zeker weet dat hij volgend seizoen bij HSV speelt. Maar beide clubs hebben nog geen akkoord bereikt.

Lees meer >>

GPD:Het onbevredigende vertrek van een gekrenkte vedette
door André Hoogeboom

Twee minuten voor tijd kreeg hij zijn publiekswissel. Ajax stond met 2-1 voor en had dat vooral aan zíjn inbreng te danken. Rafael van der Vaart scoorde tegen Groningen de gelijkmaker en bereidde de winnende treffer voor in het slotduel van het seizoen. Hij is persoonlijk akkoord met Hamburger SV, de nummer acht van Duitsland. Voor een contract van vier jaar en hij zei gisteren nog maar eens dat hij een goed gevoel had bij zijn nieuwe club.

Lees meer >>

Spits:Emotioneel afscheid 'Raffie'

De supporters in de ArenA leken het Van der Vaart, die sinds zijn tiende de clubkleuren verdedigde, maar amper kwalijk te nemen dat hij Ajax verruilt voor Hamburger SV. In zijn laatste duel tegen FC Groningen nam de international de eerste treffer voor zijn rekening en bereidde het winnende doelpunt van De Ridder voor. "Het was niet goed vandaag", vertelde Van der Vaart. "Vannacht droomde ik van een mooi afscheid. In die droom werd het heel mooi, maar op het veld leek het lange tijd op een drama uit te lopen nadat we met 1-0 achter kwamen. Gelukkig is het toch nog goed gekomen."

Lees meer >>

Dagblad van het Noorden:Groningen straft lanterfanten van Ajax bijna af
door Jan Mennega

Kunnen wedstrijden die er niet meer toe doen voortaan niet beter schriftelijk worden afgedaan? Of, nóg beter misschien, uit het programma worden gehaald? Ajax-FC Groningen (2-1) was zo'n wedstrijd waarin niets meer op het spel stond, waarin de Amsterdammers hadden besloten er een lanterfant-wedstrijd van te maken.

Lees meer >>