Menu

Koppensnellen Ajax - FC Groningen

Ajax ook tegen FC Groningen kwestbaar

Door Jaap de Groot

De overwinning gaf de club weer lucht, maar wat na de 3-1 triomf op FC Groningen vooral overheerste waren de vragen over de toekomst. En dan met name de vraag, hoe snel Ajax erin slaagt om een groep goede voetballers tot een eenheid te smeden. Met Christian Chivu en Jesper Gronkjaer hebben de Amsterdammers Europese top in huis, met Andy van der Meyde een mooie authentieke rechtsbuiten, met Aron Winter een zeer gedisciplineerde verbindingsman en verder bezit het team nog enkele voetballers met perspectief. Alleen als geheel blijft Ajax toch behoorlijk kwetsbaar.

Telegraaf

Ajax moet nog even bescheiden zijn

Door Paul Onkenhout

Wat je er in stopt, legt de trainer/coach van Ajax uit, komt er niet meteen weer uit. Waarmee Co Adriaanse maar wil zeggen dat hij zeer zijn best doet op het trainingsveld, maar dat iedereen geduld moet hebben - dat is althans de meest voor de hand liggende interpretatie van zijn woorden.

Volkskrant

AA Gent komt te vroeg voor wispelturig Ajax

Door Anton Lippold

Aan de vooravond van de eerste UEFA Cupwedstrijd tegen AA Gent maakt Ajax een onstabiele indruk. Na de afgang tegen NEC (0-0) hadden de Amsterdammers zaterdag in de matig gevulde Arena de grootste moeite met degradatiekandidaat FC Groningen en won geflatteerd met 3-1.

ANP

Ajax door diep dal naar Gent

Door Chris van Nijnatten

Slechts de meest recente cijfers, thuis 3-1 tegen FC Groningen, steunen Ajax in zijn actuele Europese campagne. Het ondermaatse spel van afgelopen zaterdag heeft vrijwel zeker een omgekeerd effect op het hoofdstedelijk moreel. "We speelden onze slechtste wedstrijd van dit seizoen", zei trainer/coach Co Adriaanse bovendien.

Algemeen Dagblad