Menu

Koppensnellen Ajax - FC Twente (1-0)

De vaderlandse pers zag zondagmiddag Ajax de voorsprong op PSV uitbouwen tot zes punten. Dat gebeurde middels een 1-0 zege op FC Twente. Hoe de journalisten de zege en de titelrace beschrijven, lees je in onderstaand overzicht.

AD: Kampioen van de concurrentie
Door Maarten Wijffels

De kersverse kampioen van Afrika bekeek Ajax-FC Twente (1-0) een uur lang vanaf de reservebank. De 27-voudige international van België kreeg krap 20 minuutjes de tijd om in te vallen. Hatem Trabelsi en Wesley Sonck waren gisteren bij Ajax 'op overschot' voor het treffen met Twente.

Lees meer >>


Spits: Ajax blijft aanmodderen

door Thijs Smeenk

Achttien punten uit zes wedstrijden. Het zijn de koele en kille cijfers van Ajax na de winterstop. Het is een op papier mooie reeks, die in realiteit echter met de grootst mogelijke moeite tot stand is gekomen. De feiten verbloemen de vele gebreken in de Amsterdamse ploeg. Ook gisteren in de thuiswedstrijd tegen Twente viel er weer van alles op het spel van Ronald Koemans ploeg aan te merken. Maar toch trok ook nu Ajax weer aan het langste eind: 1-0.

Lees meer >>

Volkskrant: Steriel Ajax rekent zich rijk met zege
Van onze verslaggever Poul Annema

Koud als de buitentemperatuur was het spel van Ajax ook deze keer, maar zoals zo vaak dit seizoen warmde de eredivisie-koploper zich aan de drie winstpunten die naderhand weer konden worden bijgeschreven. FC Twente deed zichzelf - met de 1-0 nederlaag - ernstig te kort tegen een tegenstander die wél wilde, maar alleen met een doelpunt uit het boekje kon overtuigen.

Lees meer >>

GPD: Ajax opgelucht na magere zege
door Peter van Duyl

Even dreigde het publiek in de Arena gisteren in euforiestemming te geraken. De Ajax-fans zongen hun helden toe dat ze kampioen zouden worden en dat 'PSV niet meer meedeed'. Maar even snel als het feest begon, was het weer stil.
Het gejuich dat opsteeg na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Temmink kwam vooral voort uit opluchting. Ajax mazzelde tegen FC Twente: 1-0.

Lees meer >>

VI: Ajax werkt zich zonder franje voorbij FC Twente

Ajax deed met een 1-0 overwinning op FC Twente wat het moest doen, niet meer en niet minder. Julien Escudé (foto) was met zijn eerste doelpunt voor Ajax de opvallende matchwinner bij de Amsterdammers, die verder zoals zo vaak dit seizoen niet overtuigden, maar wel weer wonnen.

Lees meer >>

Parool: Dringen geblazen op Ajax-bank

Het is wennen: een Ajax-keeper die in een thuiswedstrijd tegen FC Twente
een kwartier voor tijd opzettelijk talmt bij het nemen van een achterbal.
Maar Maarten Stekelenburg wist wat hij deed. De opponent was gistermiddag
dicht bij een gelijkspel. Ajax kneep de billen samen en won: 1-0.

Lees meer >>