Menu

Koppensnellen Ajax - FC Twente (1-2)

Hoewel de kranten na de winterstop schreven dat Ajax de goede weg was ingeslagen, zijn de journalisten na het tweede opeenvolgende matige resultaat in de Amsterdam ArenA en masse van mening dat Ajax de weg kwijt is. Lees hier een overzicht.

GPD: Ajax is structureel stuurloos
door André Hoogeboom

Ajax is de weg volledig kwijt. Het krediet van Ronald Koeman, de langstzittende oefenmeester in de Arena, is op. Na de 2-1-nederlaag tegen Twente rolde het ’Koeman rot op’ van de tribune en dat is meestal het begin van het einde. Wellicht zal de Groninger het seizoen nog afmaken, maar of hij zijn contract tot 2006 uitdient is hoogst onwaarschijnlijk.

Lees meer >>

Spits: Ajax in nieuwe crisis
door Sander Schomaker

Ajax lijkt gisteren definitief te zijn afgehaakt in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers verloren voor de tweede keer binnen een week punten in eigen stadion en zagen zo PSV (tien punten voor) en AZ (acht) nog verder uitlopen. Nadat ADO Den Haag vorige week de ploeg van trainer Ronald Koeman in de hoofdstad al op 0-0 had gehouden, pakte FC Twente gisteren zelfs de volle winst in de ArenA: 1-2.

Lees meer >>

AD: Beschadigd in eigen Arena
door Paul van den Bosch

Acht dagen, meer niet, waren voldoende om Ajax uit de slipstream bij PSV en AZ te verjagen. Op het verrassende 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag van vorige week liet de Amsterdamse club gisteren een 2-1 verlies tegen FC Twente volgen.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax bedekt onder deken van twijfels
Van onze verslaggever Poul Annema

Een week leefde Ajax in de hoop dat de miserabele uitglijder tegen ADO Den Haag (0-0) niet meer was dan een incident. Maar gisteren legde de ontnuchterende werkelijkheid van de 2-1 nederlaag tegen FC Twente een deken van totale vertwijfeling over de Arena.

Lees meer >>