Menu

Koppensnellen Ajax - FC Twente (3-2)

Ajax won woensdagavond op miraculeuze wijze van FC Twente in eigen huis. Ajax kwam met 2-0 achter en moest met tien man verder, nadat Mido met een rode kaart het veld uit was gestuurd. De tweede helft liet de ploeg van Adriaanse zien over enorme veerkracht en karakter te beschikken en versloeg de Tukkers met 3-2. Wat vonden de vertegenwoordigers van de media van deze zwaar bevochten overwinning? Je leest het in een kleine bloemlezing.

Volkskrant: Late reddingspoging Ajacieden voor trainer Door Paul Onkenhout

Vastzittend in het drijfzand kreeg Co Adriaanse steun van een spelersgroep die in de tweede helft op drift raakte. Ongewoon gepassioneerd boog een tiental een 2-0 achterstand om tot een 3-2 zege. Het publiek was er zo van onder de indruk dat Adriaanse deze keer met rust werd gelaten.

Telegraaf: Wonderbaarlijke zege Ajax

Ze bestaan nog: mysterieuze krachten in de sport. Joris van de Bergh had zich gelukkig geprezen. Wat zich gisteravond in de Amsterdam ArenA afspeelde, grensde aan het onbestaanbare, het voor onmogelijk geachte. Met eindelijk Ajax eens in een positieve hoofdrol. De zo geplaagde Amsterdamse formatie van trainer Co Adriaanse herrees bijna letterlijk uit de 'dood'. Want wat te denken van het wegwerken van een 2-0 achterstand met tien man, sterker de 2-0 omzetten in een 3-2 overwinning. Ajax deed het en er viel werkelijk niets op af te dingen.

Trouw: Adriaanse kan niet genieten Door Henk Hoitink

,,Mijn jonge spelers hebben bewezen dat de sfeer heel goed is'', sprak daarna Co Adriaanse, de derde trainer in drie jaar tijd (na Olsen en Wouters) die zijn leven niet meer zeker is, als gevolg vooral van het radeloze Ajax-beleid.