Menu

Koppensnellen Ajax - FC Utrecht (1-0)

Een sprankelend duel tussen Ajax en FC Utrecht werd het niet in de ArenA. Een helder moment van Van der Vaart bracht Ajax op voorsprong, verder was er niet veel opmerkelijks te zien geweest. Wat vond de schrijvende pers ervan?

AD: Ajax mank op weg naar winterstop
Door Chris van Nijnatten

Ajax mist nadrukkelijk een rechterspits en is ook anderszins mank op weg naar de winterstop. De spelersgroep van Ronald Koeman loopt er na anderhalf jaar vol Europees - , interland- en ander voetbal tamelijk uitgewoond bij. Er zijn te veel spelers - onder wie Galásek, Pienaar, Soetaers, Trabelsi, Ibrahimovic, Wamberto en Sikora - geblesseerd of herstellend.

Lees meer >>

GPD: Ajax snakt naar de winterstop
Door André Hoogeboom

Daarmee zijn ook de hoogtepunten van het slaapverwekkende duel verteld. Ajax speelde één van de slechtste, zo niet dè slechts wedstrijd van het jaar, maar ontliep schade omdat Utrecht de organisatie tot hoogste goed had verkozen en niet met het hart, maar met het hoofd streed.

Lees meer >>

vi.nl: Ajax moeizaam voorbij stug FC Utrecht

De eerste 45 minuten was het schouwspel eigenlijk niet om aan te zien. FC Utrecht koos voor een extreem verdedigende tactiek. Met succes. Enerzijds omdat de Utrechters geconcentreerd bleven spelen en anderzijds omdat Ajax het tempo te laag hield om iets te forceren. De oogst was dan ook niet groter dan twee kleine kopkansen voor de Amsterdammers.

Lees meer >>

Utrechts Nieuwsblad: Eén actie fataal voor FC Utrecht
Door Robert Jan van der Horst

De gemiste kans van Broerse en het doelpunt van Ajax. Het waren de twee meest besproken momenten na een middagje Amsterdam. Al claimde Koeman nog een strafschop na een duwfout van Sander Keller op Wesley Sonck. Veel meer viel er niet te genieten, althans voor de aanhangers van de thuisclub. Want Ajax was zonder de geblesseerde vormgever Tomas Galasek aanvallend machteloos en ideeënloos.

Lees meer >>