Menu

Koppensnellen Ajax - FC Utrecht (1-1)

Ajax leverde tegen FC Utrecht onnodig twee punten in. Gelukkig speelden ook concurrenten Feyenoord en PSV gelijk, zodat er aan het begin van de competitie geen achterstand is opgelopen. Wat de vaderlandse pers over het duel schreef, lees je hier.

AD:Ajax: Koeman ziet oude fouten
Door Rob Hartog

De defensieve mankementen van zijn ploeg bezorgen hem véél meer kopzorgen. Met oog op de komende confrontaties met Juventus en Bayern München in de Champions League zit Koeman zo langzamerhand met de handen in het haar. Tegen FC Utrecht slaagde Ajax er opnieuw niet in achter de 'nul' vast te houden en daar baalt de ambitieuze coach flink van. ,,Het is simpel: je hebt in Europa niets te zoeken als je zo kinderlijk verdedigt'', luidde het harde oordeel van Koeman.

Lees meer >>

Spits:Utrecht legt zwakte Ajax bloot
door Sander Schomaker

FC Utrecht begint zo langzamerhand een echte 'angstgegner' te worden voor Ajax. Drie weken geleden won de ploeg van trainer Foeke Booy verrassend de Johan Cruijff Schaal door in de ArenA Ajax te vernederen (2-4). Gisteren bleef Utrecht in hetzelfde stadion ook in de competitie vrij simpel op de been tegen de Amsterdammers: 1-1.

Lees meer >>

Gelderlander:'Kinderachtig' verdedigen kost Ajax twee punten
door Jaap van Essen

Ajax wil dit seizoen eindelijk weer eens voetballen zoals de clubcultuur voorschrijft; aanvallend, swingend en dwingend. Na vier officiële wedstrijden en negen tegentreffers kondigde Ronald Koeman gisteren echter alweer aan dat hij het anders gaat doen. In de Champions League zal Ajax meer defensieve zekerheid inbouwen.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax-defensie is aan het knoeien
door Willem Vissers

De ene week kraakt hij het vermeende egoïsme van zijn beste spelers, dan weer laakt hij in messcherpe bewoordingen het optreden van de defensie. Omdat Ajax een ware leider ontbeert, werpt trainer Ronald Koeman zich noodgedwongen op als de boeman van de club.

Lees meer >>

GPD:Ajax verdedigt kinderachtig
door André Hoogeboom

Bijna driekwart van de wedstrijd tegen Utrecht domineerde Ajax. Het leverde een fiks aantal kansen, bijna-kansen en mogelijkheden op, maar slechts één treffer en ook geen overwinning. Omdat de Amsterdammers kinderachtig verdedigden.
Een knullige fout van neo-international John Heitinga bracht Utrecht aan de leiding. Diep in de tweede helft kwam Ajax pas langszij. Ondanks een enorm veldoverwicht bleef het bij 1-1.

Lees meer >>

Parool: Ajax heerst keizerlijk, maar speelt gelijk
door Jop van Kempen

Ajax speelde vrij goed tegen FC Utrecht, maar de tegenstander verdedigde geconcentreerd en vol overgave. Dat kon niet worden gezegd van de Amsterdamse defensie. En Zlatan Ibrahimovic schudt niet elke zondag een supersolo uit zijn mouw. Het duel eindigde in 1-1.

Lees meer >>