Menu

Koppensnellen Ajax - Feyenoord (1-1)

Met het gelijkspel tegen Feyenoord schoot Ajax op de ranglijst niet veel op. Wel stapte de ploeg van Ronald Koeman als morele winnaar van het veld na de 1-1. Wat de vaderlandse pers schreef over deze Klassieker lees je hier.

AD: Feyenoord bepaalt hoe Ajax speelt
Door Sjoerd Mossou

Beide kampen zwommen tussen tevredenheid en teleurstelling. Feyenoord baalde dat het een gewond beest niet had afgeschoten, maar kon wel leven met het zwaarbevochten punt.

Ajax mijmerde over de gemiste kansen en haalde, tussen het zuchten door, opgelucht adem. Met het 1-1 gelijkspel hadden Ronald Koeman en zijn spelers een cruciale kraker overleefd.

Lees meer >>

AD: Gullit en Koeman bevestigen geloofsbrieven

Bezien vanuit zijn internationale ervaring vond Ruud Gullit 1-1 tegen Ajax een goede uitslag. Hij zal niet per ongeluk aan die specifieke ervaring gerefereerd hebben. Gullit weet namelijk - hij ergert er zich bijna dagelijks blauw aan - dat in Nederland de stuurlui aan wal éérst goed voetbal willen en pas daarna het resultaat beoordelen.

Lees meer >>

Volkskrant: Klassieker als etalage van tekortkomingen
Paul Onkenhout

Het eerste samenzijn na hun voetballoopbaan van twee beroemde zondagskinderen was allerminst gedenkwaardig; doods zelfs, voor wie van mening is dat topvoetbal óók hoogstaand amusement zou moeten zijn. De eerste klassieker onder toezicht van Ronald Koeman en Ruud Gullit eindigde in 1-1, kwam niet werkelijk tot leven en had in de tweede helft zelfs een uiterst armoedig karakter. De meest tevreden toeschouwers in de Arena waren echter uitgerekend Koeman en Gullit. Dat was veelzeggend. En begrijpelijk.

Lees meer >>

Volkskrant: Alleen doelpunten bekoren in magere topper
Van onze verslaggever Willem Vissers

Omdat Feyenoord licht teleurstelde en het niveau van Ajax wel meeviel, was de 1-1 in de klassieker een heel gewone uitslag. Gepassioneerd was de strijd zeker, het tempo lag hoog en de doelpunten waren wonderschoon, maar dat kon het magere niveau niet verhullen.

Lees meer >>

Spits:Ajax laat kans liggen
door Sander Schomaker

Ajax heeft gisteren in de ArenA een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om definitief af te rekenen met de mindere periode waarin de ploeg zich de afgelopen weken bevond. Een overwinning op aartsrivaal Feyenoord had het zelfvertrouwen ongetwijfeld flink opgekrikt bij de geplaagde landskampioen. Maar de ploeg van trainer Ronald Koeman moest gistermiddag ondanks een licht overwicht genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel in een uiteindelijk vrij teleurstellende klassieker.

Lees meer >>

GPD: Trainers gelukkig, het volk niet
door Peter van Duyl

Als het klopt dat het niveau van het Nederlandse voetbal is af te lezen aan de onderlinge duels tussen Ajax en Feyenoord, staat onze nationale volkssport er niet al te best voor. Voorzichtig maar vergeefs trachtten de traditionele grootmachten gisteren in de Arena de weegschaal uit balans te brengen. Met de uiteindelijke 1-1 mocht het ambitieuze Feyenoord het meest tevreden zijn.

Lees meer >>