Menu

Koppensnellen Ajax - Feyenoord (1-2)

Ajax kon een 2-0 achterstand niet meer goedmaken in het laatste halfuur. Angelos Charisteas scoorde nog wel, maar Ajax moest de overwinning in de Amsterdam ArenA aan Feyenoord laten. Lees hieronder wat de schrijvende pers schrijft over de Klassieker.

AD: Ajax ontbeert afmakers
Door Sjoerd Mossou

Het gebrek aan individuele, onberekenbare klasse is feitelijk een groter probleem dan het stroeve veldspel van de laatste weken. Ajax heeft voetballend een stap vooruit gezet ten opzichte van een half jaar geleden en de jonge ploeg zal de komende maanden ongetwijfeld verder groeien. Maar Feyenoord beschikt over Kuyt en Kalou, terwijl PSV rekent op de bevliegingen van Arouna Koné.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax schiet als collectief tekort in klassieker
Door Charles Bromet

Toegegeven, de spelers van Ajax zijn in de meeste gevallen individueel beter dan hun collega’s van Feyenoord. Maar als ploeg – toch niet geheel onbelangrijk – heeft het team van coach Danny Blind nog een lange weg te bewandelen. Feyenoord won niet alleen omdat het koningskoppel Kuijt-Kalou weer eens van zich deed spreken, maar hoofdzakelijk omdat Ajax nauwelijks in staat is kansen te creëren uit veldspel.

Lees meer >>

GPD: Kuijt en Kalou maken het verschil
Door Henri van der Steen

Nog bijna een halve wedstrijd had Ajax om de zaak te herstellen, een halve helft zelfs met een man meer, nadat Snoyl met een tweede gele kaart voor weer een lompe overtreding was weggestuurd. Maar uiteindelijk bleek Ajax niet eens op een puntje aanspraak te mogen maken. Het spel bleef voorspelbaar, traag, onschuldig, tot opluchting van de Feyenoord-defensie die zonder veel moeite overeind bleef, gesteund door Paauwe, de goede Ghaly en de weer als een paard zwoegende Kuijt.

Lees meer >>


Parool: Escudé leidt verlies Ajax in
Door Jop van Kempen

Hoe beter de tegenstander, hoe duidelijker de gebreken van Ajax aan het licht komen. De Amsterdamse verdedigers bleken gisteren niet opgewassen tegen de kille doeltreffendheid van het Rotterdamse spitsenkoppel Dirk Kuijt/Salomon Kalou. In de verdediging liet Julien Escudé de meeste steken vallen. Blind: ''Bij de tweede goal van Kuijt liet hij zich in het duel met Kalou te makkelijk wegzetten. En net als de andere verdedigers gaf hij de spelers van Feyenoord te veel ruimte.''

Lees meer >>


Trouw: Vechtmachine Feyenoord beloond
Door Rob Pietersen

Op vrijwel elke positie had Ajax-trainer Danny Blind een betere voetballer tot zijn beschikking dan zijn collega Erwin Koeman. Desondanks was de nederlaag niet onverdiend.

Ze willen te veel, te leuk, te mooi, ze voelen zich kunstenaars. Veel ajacieden verstaan niet de kunst sober te spelen. Pienaar, De Jong, Sneijder en Maduro bezondigden zich aan hakjes en andere flauwekul, aan hogeschoolvoetbal op het moment dat er om hen heen een grondgevecht plaatsvond.

Lees meer >>