Menu

Koppensnellen Ajax - Feyenoord (2-0)

Ajax zette in de 150ste Klassieker Feyenoord al in de elfde minuut op een onoverbrugbare achterstand van 2-0 door twee treffers van Rafael van der Vaart. Vervolgens speelden de Amsterdammers de wedstrijd zeer professioneel uit. Wat vond de Nederlandse pers van de oudste topper? Je leest het hier.

AD: Ajax wint, maar Feyenoord krabbelt op
door Chris van Nijnatten

Ajax-Feyenoord, dé klassieker van het Nederlandse voetbal, heeft een historie die tot diep in de vorige eeuw reikt. Maar soms, gisteren bijvoorbeeld, worden die beladen confrontaties in een luttel aantal minuten na het eerste fluitsignaal beslist.

Lees meer >>

AD: Leider Ajax onnavolgbaar
door Maarten Wijffels

Rafael van der Vaart: je weet nooit wat hij gaat doen. Je weet ook nooit wat hij gaat zeggen. Zijn terugkeer in de Klassieker volgde op een schorsing van drie eredivisieduels en één Champions League-wedstrijd. Voor een speler van zijn kaliber kreeg hij in zijn carrière al opvallend veel kaarten. Op een voetbalveld reageert Van der Vaart soms ronduit opgefokt.

Lees meer >>

Rotterdams Dagblad: Gat van tien punten na verlies bij Ajax ontmoedigt Rotterdammers niet

door Marcel van der Kraan

De verleiding is groot om te denken dat er tussen Ajax en Feyenoord dit seizoen een wereld van verschil zit. Wie een blik op de ranglijst werpt kan ook even geen andere conclusie trekken. Een gapend gat van tien punten na de door de Amsterdammers met 2-0 gewonnen klassieker is het ergste dat Feyenoord in jaren is overkomen.

Lees meer >>

Telegraaf i: Ajax wint overtuigend van Feyenoord

Ajax heeft in de Amsterdam ArenA in de 150e Ajax-Feyenoord opnieuw bewezen verder te zijn dan Feyenoord. Onder toeziend oog van tal van bekende Nederlanders wonnen de Amsterdammers verdiend met 2-0 door doelpunten van Van der Vaart. De eindstand was al na een klein kwartier bereikt. De voorsprong van Ajax op Feyenoord bedraagt inmiddels tien punten.

Lees meer >>

Volkskrant: Precies elf minuten duurt de 'topper'
Van onze verslaggever Willem Vissers

Klassiek tijdens Ajax - Feyenoord waren op de keper beschouwd twee momenten: door een fenomenaal doelpunt van Van der Vaart en een clowneske blunder van het duo Lodewijks-Van Wonderen was de strijd in elf minuten gepiept: Ajax hoefde niet meer, Feyenoord was machteloos.

Ajax - Feyenoord was ook symptomatisch voor de staat van het Nederlandse clubvoetbal, dat de grootste moeite heeft om op Europees niveau aan te pikken. Bij vlagen hemeltergend samenspel, gebrek aan tempo en technisch vermogen, alsmede het ontbreken van veerkracht bij de ploeg die snel op achterstand kwam, typeerden de vlakke partij.

Lees meer >>


Volkskrant: Goal Van der Vaart: publiek geniet, Feyenoord niet
Van onze verslaggever Robért Misset

Op een oude videoband had Rafael van der Vaart de beroemde hakbal van Willy Carbo wel eens gezien. Tijdens de training was het de twintigjarige aanvoerder van Ajax ooit gelukt het doelpunt van Carbo voor Twente te imiteren. Gisteren bracht Van der Vaart de Feyenoord-defensie al in de vierde minuut tot wanhoop door een nieuwe variant op het hakje van Carbo te demonstreren
.
Lees meer >>

Spits: Van der Vaart maakt verschil
door Sander Schomaker

Bevrijd van zijn drie wedstrijden schorsing, na een rode kaart tegen PSV vorige maand, vloog de super gemotiveerde Rafael van der Vaart gisteren bij Ajax-Feyenoord uit de startblokken. Eindelijk kon hij weer voetballen voor zijn club en eindelijk kon hij een keer meedoen in Amsterdam tegen Feyenoord, want de klassieker in de ArenA had de Heemskerker nog nooit gespeeld. Na elf minuten was Van der Vaart uitgeraasd en lagen de Rotterdammers door twee doelpunten van de Ajax-aanvoerder knock out op het veld: 2-0.

Lees meer >>

Parool: Een zege op z'n Italiaans

In een bleke wedstrijd won Ajax eenvoudig van Feyenoord. Het was een gecalculeerde overwinning. Na elf minuten stonden de Amsterdammers al met 2-0 voor en met het oog op de ranglijst werd die voorsprong zo liefdevol gekoesterd, dat de avontuurlijkheid eronder leed. Ajax gaat nu wél stevig aan kop.

Lees meer >>