Menu

Koppensnellen Ajax - Fortuna (4-0)

De Ajacieden verwelkomden dinsdagavond de nieuwe trainer Ronald Koeman met een mooie zege op Fortuna Sittard. De Amsterdammers gaven geen kansen weg en scoorden zelf vier keer, waarvan Zlatan met twee doelpunten de productiefste was. Door de ruime zege is Ajax nu nog 25 treffers verwijderd van het 5000e doelpunt in de historie van de club. Behalve de supporters zagen ook de vertegenwoordigers van de media de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer. Wat zij ervan vonden lees je in een kleine bloemlezing.

Telegraaf: Koeman kiest voor vleugelaanvallers

In het voetbal zegt een weergaloze start niets over het vervolg. Ronald Koeman en Ruud Krol zullen het heus beseffen. Toch kan het geen kwaad als iedereen vandaag eerst even stil staat hoe het is afgelopen met Adriaanse alvorens de Ajax-vlag uit te hangen. Zonder te veronderstellen dat de geschiedenis zich herhaalt in de Amsterdam ArenA.

Volkskrant: Koeman laat Ajax ouderwets voetballen Door Willem Visssers

Onbezorgd, met de handen in de zakken van zijn nette pak, bezag de opvolger van de ontslagen Co Adriaanse het spel, staande naast de nieuwe assistent Krol. Ajax voetbalde soms ouderwets frivool en ongedwongen. Wat het waard is, zal blijken als zich weer een echte tegenstander aandient. Fortuna is als waarschijnlijke degradant geen graadmeter.

AD: Ajax op kop na intocht Koeman Door Christiaan Rusink

Afgezien van de kwaliteiten van de middenvelder, was de zet van Koeman vooral van psychologische waarde. Hij wilde er mee aangeven dat er een nieuw regime geldt, dat zich een nieuwe hierarchie moet vestigen. Bovendien deed Koeman wat iedere nieuwe trainer moet doen als hij begint bij een nieuwe club: een belangrijke wijziging aanbrengen. Om zo meteen zijn stempel op het elftal te drukken.

Trouw: Invloed Koeman beetje merkbaar Door Henk Hoijtink

De rust is weergekeerd in en om de Arena, waar het volk zijn zin heeft gekregen, vooral omdat de afkeer van Co Adriaanse de arglistige Ajax-directie goed uitkwam. Maar ten overvloede werd gisteravond aangetoond dat een verval van jaren zich niet in een paar dagen laat uitwissen.