Menu

Koppensnellen Ajax - Grazer AK (2-1)

Tomás Galásek schoot Ajax na meer dan honderd minuten voetbal in de Amsterdam Arena naar de Champions League. Het voetbal dat de Ajacieden lieten zien was niet het beste, vond ook trainer Ronald Koeman. Was de aanwezige pers het met de oefenmeester eens? Je leest het hieronder.

Telegraaf: Ajax naar Champions League
Door Donald de Klonia

Gezien het povere spel van de Amsterdammers leek plaatsing voor de Champions League hoe langer hoe moeilijker bereikbaar. In de reguliere speeltijd bleven de teams in evenwicht. De zilveren verlenging moest de beslissing brengen. Eventuele uitdoelpunten tellen dan niet meer dubbel. Na een treffer wordt het kwartier verlenging uitgespeeld. Wamberto haalde nu wel een penalty voor Ajax binnen, de handsbal van Ehmann die aan de strafschop vooraf ging was overduidelijk. De Tsjech Galásek benutte de kans vanaf de stip die voor Ajax goud waard was: 2-1.

Lees meer >>


Zenuwslopend slot in de Arena
Door Maarten Wijffels

Hoe bespeel je zo'n team, dat in het lieve, naïeve en beschaafde Nederland nauwelijks of nooit je pad kruist? Net als de voorgaande zes keren leek Ajax in zijn aanpak op twee gedachten te hinken. Het leek of de ploeg in twee delen uiteenviel. Aan de ene kant de spelers die tegenstanders altijd voetballend tegemoet treden. De Maxwells van deze wereld. Fijnbesnaarde techniek, af en toe een balletje onder het standbeen langs en ronduit fair in het duel. Aan de andere kant de types Van Damme en Sikora. Veel arbeid verrichten, voetballend minder frivool en ook niet kijkend op een overtreding meer of minder.

Lees meer >>
Ajax worstelde met Grazer en tegen zichzelf. Op een flitsend kwartiertje in de eerste helft na, toen de Amsterdammers na een fraaie voorzet van Maxwell via een kopbal van Zlatan Ibrahimovic op 1-0 kwamen, verging het de pupillen van Ronald Koeman moeizaam.

Lees meer >>


GPD:Ajax op zijn tandvlees verder
Door André Hoogeboom

De opluchting kwam niet na de eerste treffer van Ajax, met het hoofd gemaakt door Ibrahimovic na een fraaie voorzet van Maxwell. De Amsterdammers bleven worstelen. Structureel bleef de ploeg slordig en mentaal kwetsbaar. Graz had al een keer gewaarschuwd met een beste kans in de beginfase voor spits Kollmann, maar Ajax ontsnapte. De ballen die al stroef rond gingen, werden nog bedachtzamer gespeeld.

Lees meer >>

Beste stuurlui staan bij Ajax echt aan de wal

Elk zuchtje tegenwind neemt binnen de kortste keren aan tot orkaankracht omdat de Ajacieden zelf net zo hard meeblazen. Geen vuiltje aan de lucht was er, totdat Julien Escudé na een half uur spelen een stuiterende bal verkeerd taxeerde. Zlatan Ibrahimovic had Ajax na twaalf minuten met een bekeken kopbal aan de leiding gebracht, na een fijne voorzet van Maxwell. En Rafael van der Vaart was zelfs dicht bij een tweede treffer. Ajax was baas over de wedstrijd, voor het eerst eigenlijk in dit nog prille seizoen.

Lees meer >>