Menu

Koppensnellen Ajax - Groningen (2-1)

Ajax won afgelopen zondag met krappe cijfers van FC Groningen. Rafael van der Vaart scoorde zijn eerste doelpunt van het jaar 2004 en Johnny Heitinga bracht na de gelijkmaker van FC Groningen Ajax aan de volle winst. Wat de vaderlandse pers vond van het duel lees je hier.

GPD: De kampioensschaal is nog altijd dof>/b>
door Peter van Duyl

De kampioensschaal ligt al weken klaar, maar glanzen doet de trofee nog altijd niet. Ook tegen het nietige FC Groningen slaagde Ajax er niet in een poetsdoek over het kleinood te halen. Sterker nog, de Amsterdammers dankten het aan een dubieuze arbitrale beslissing dat ze het duel schadevrij doorkwamen: 2-1.

Het gemoed van de bezoekers uit Groningen hield na afloop het midden tussen pure frustratie en extreme woede. Vier minuten voor tijd mikte John Heitinga een vrije trap van Rafael van der Vaart, verlengd door Julien Escudé, achter doelman Jeroen Lambert. De treffer doordrenkte de Arena met de lucht van buitenspel, zelfs Ronald Koeman sprak van ’lucky Ajax’.

Lees meer >>


AD:Ajacieden voelen interlands
door Paul van den Bosch

Voor een topclub met aspiraties heeft Ajax opvallend veel moeite met een volgeboekt programma. ,,Als speler heb ik het zelf ook meegemaakt'', aldus Koeman.
Niet voor de eerste keer constateerden trainer Ronald Koeman en aanvoerder Rafael van der Vaart, onafhankelijk van elkaar, dat hun ploeg een slecht vervolg geeft aan een midweekse wedstrijd.

Een in buitenspelpositie aangetekend doelpunt van Johnny Heitinga voorkwam echter puntenverlies tegen FC Groningen, 2-1. Het liefst zou Ajax als eeuwige najager van eremetaal zo vaak mogelijk voetballen.

Lees meer >>

Volkskrant: Zelfs arbitrage helpt Ajax op weg naar titel
van onze verslaggever Robèrt Misset

De landstitel voor Ajax is een kwestie van enkele weken, zeker als de ploeg in tijden van nood een duwtje in de rug krijgt van de arbitrage. Het superbehoudende FC Groningen leek met een remise in de Arena voor een primeur te zorgen tot scheidsrechter Oskam verzuimde de winnende treffer van verdediger Heitinga te annuleren wegens buitenspel.

Lees meer >>

VI: Ajax klopt Groningen met buitenspelgoal

'Buitenspel', schreeuwde heel FC Groningen. Coach Ron Jans en zijn spelers hadden gelijk, want de winnende treffer van John Heitinga had nooit mogen tellen. Het niet goed spelende Ajax won dus dankzij een gelukje met 2-1 van FC Groningen.
De omstreden goal viel in de 85ste minuut. FC Groningen hield tot dat moment de koploper van de Holland Casino Eredivisie keurig in bedwang, daarbij geholpen door de mindere vorm van de Amsterdamse club.

Lees meer >>

Dagblad van het Noorden: FC Groningen krijgt geen loon naar werken

door Henk Mulder

Hoe krijgt ik na een bizar incident mijn ploeg weer op de rails? Die gedachte spookte Ron Jans de hele week door het hoofd. "Wat er is gebeurd", zei hij, "dat raak je geen seconde van de dag en van de nacht kwijt." Jans slaagde er wonderwel in. FC Groningen speelde bij Ajax weliswaar erg verdedigend, maar zeker niet negatief en had eigenlijk een gelijkspel verdiend. Uiteindelijk trok de aanstaande landskampioen toch aan het langste eind: 2-1

Lees meer >>Hoe krijgt ik na een bizar incident mijn ploeg weer op de rails? Die gedachte spookte Ron Jans de hele week door het hoofd. "Wat er is gebeurd", zei hij, "dat raak je geen seconde van de dag en van de nacht kwijt."

Lees meer >>