Menu

Koppensnellen Ajax - Groningen (4-0)

De kwartfinale van de Amstel Cup tussen Ajax en Groningen had alles in zich wat bekerduels zo bijzonder maakt. Vier doelpunten, een onterecht gegeven strafschop en een opstootje. Maar de halve finale voor Ajax 1 is bereikt en daarin is het unieke gegeven dat Ajax met twee teams is vertegenwoordigd. Hieronder kun je lezen wat de vertegenwoordigers van de dagbladen schreven over deze tweede wedstrijd.

Volkskrant: Eerste van Ajax sluit feestavond passend af

Het keurkorps van de Amsterdammers had het evenwel moeilijk. Althans, in de eerste helft, toen Groningen de Amsterdammers keer op keer in verlegenheid bracht. Bij een 0-0 stand trof Krstev de lat boven Grim en de doelman behoedde zijn ploeg in de eerste 45 minuten diverse malen voor tegendoelpunten.

Telegraaf: Hoofdmacht zorgt voor slagroom op taart

Toch zullen de voetbalverantwoordelijken bij het eerste elftal van Ajax de euforie vandaag snel de kop indrukken. Uiteindelijk kwam alles goed, maar Ronald Koeman en Ruud Krol moeten hartkloppingen hebben gekregen in de eerste 35 minuten. Zo sober en strak als Ajax 2 verdedigde, zo hield de eerste keus open huis tegen de gehavende Groningers. De ploeg van Dwight Lodeweges had het middenveld in handen - Rafael van der Vaart stond als schaduwspits vaak te diep - en vond continu de vrije man in de aanval.

Nieuwsblad van het Noorden: Ajax beleeft glorieuze avond Door Olaf Kraak

Ajax speelde fel, agressief en had het voordeel dat Van der Vaart na zijn schorsing weer meedeed. Knopper zat daardoor op de bank. Met Van der Vaart is Ajax creatiever en gevaarlijker. Opvallend was verder dat Ibrahimovic in de spits stond en niet Machlas, die afgelopen zondag bij Willem II zo sterk inviel en scoorde. Na de rust moest de dure aankoop echter weer plaatsmaken voor de Griek. Zoals zo vaak brak Van der Vaart de wedstrijd op. Hij scoorde na een afgemeten voorzet van rechterspits Van der Meyde, die baalde dat hij niet was geselecteerd voor Oranje.

Parool: Machlas zet Ibrahimovic in de schaduw Dick Sintenie

Het is een ongeschreven wet in de voetbalsport. Als de dingen niet lopen zoals ze moeten lopen, houd het dan vooral simpel. Zlatan Ibrahimovic lapt die regels aan zijn laars en de aanvaller van Ajax moet dat te beginnen zondag, tegen RKC, bekopen met een plaats op de reservebank