Menu

Koppensnellen Ajax - Groningen (4-1)

In de kwartinale van de Amstel Cup versloeg Ajax woensdagavond FC Groningen met 4-1. Het aantal doelpunten was vooral goed voor het zelfvertrouwen van de Ajacieden, concludeerde trainer Ronald Koeman. Hieronder lees je wat de schrijvende pers vond van de prestaties van de Amsterdammers.

Volkskrant: Ajax omarmt verloren zoon Van der Vaart in de Arena
Door Charles Bromet

In de eentonige kwartfinale van het bekertoernooi tegen FC Groningen maakte Van der Vaart een ingetogen comeback. De aandacht werd voornamelijk opgeëist door Sneijder, dat andere buitengewone talent. De achttienjarige middenvelder maakte de openingstreffer en was verder bij elke intelligente aanvalsopzet betrokken.

Lees meer >>

Noor Hollands dagblad: Ajax-ster valt in zonder risico
Door Peter van Duyl

Dat het desondanks heel lang duurde voor er enige aftekening in de score kwam, mocht Ajax zich opnieuw zelf aanrekenen. Ondanks de vier goals tegen Groningen, begint het gebrek aan productiviteit in de Arena onderhand een serieus probleem te worden.

Lees meer >>


Parool: Ajax wint ook met een roulatiesysteem
Door Dick Sintenie

Petri Pasanen, Tomás Galásek en Maxwell hadden best kunnen spelen, zei Koeman, maar het trio hield negentig minuten het trainingspak aan. Hatem Trabelsi, onlangs vader geworden van een zoon, mocht zelfs thuisblijven om zich het gepriegel met luiers eigen te maken.

Lees meer >>