Menu

Koppensnellen Ajax - KAA Gent 3-0

AA Gent verplicht nummer voor Ajax

Amsterdam - Hoe laadt een trainer zijn spelers op voor een wedstrijd die nooit een wedstrijd kan worden? Na de 6-0 zege in Gent vond Co Adriaanse dat Ajax aan de premie, de punten en het publiek moest denken.

Die eerste twee doelstellingen waren met elkaar verweven en ook vrij eenvoudig te realiseren tegen de Belgische laagvlieger (3-0). Van het laatste was echter geen moment sprake. Het is dat Adriaanse momenteel meer heeft aan de (scorende) jeugd dan aan de (anonieme) routiniers, want anders valt er in Amsterdam helemaal bar weinig te genieten.

De Telegraaf

Jeugd geeft Ajax hoop

Door Chris van Nijnatten Uit de resultaten tegen Gent mag geen optimistische conclusie voor de korte termijn getrokken worden. Ajax mag zich gelukkig prijzen dat het in de eigen competitie meer eer te vergaren heeft dan tegen de eersteklasser uit België. Jammer voor het jeugdige Ajax is het slechts dat dat 'geluk' in de eredivisie tegenwoordig nogal wat verliespunten kost.

Algemeen Dagblad

Gent doet opnieuw niet moeilijk tegen Ajax

Na de flatteuze maar luid bejubelde 6-0 zege in Vlaanderen, was de wedstrijd in Amsterdam een formaliteit voor Ajax. Aan twee goede aanvallen, beide keren simpel afgemaakt door Van der Gun, had de ploeg genoeg. Na een uur kreeg Ajax alle ruimte opnieuw een monsterscore neer te zetten. In de afwerking lieten de spelers het vaak afweten.

ANP

Een niemendalletje voor jonkies van Ajax

Op de dag dat klein-Ajax een bemoedigende zege (3-0) boekte op de tandenloze Belgische Buffalo's, maakte Co Adriaanse zijn standpunten duidelijk in de nieuwe clubkrant Ajax Life. Het ging hem goed af: als één man bij Ajax weet hoe hij het geloof met zijn mond moet belijden, is het Adriaanse, de bevlogen missionaris.

(..) Asgrauw is het beeld dat Adriaanse in het interview schetst van de club met de hoogste begroting in het Nederlandse profvoetbal. 'Zoals het er nu voorstaat wordt het zelfs moeilijk mijn doelstelling, een van de eerste vijf plaatsen in de competitie, te halen.'

Volkskrant