Menu

Koppensnellen Ajax kampioen

De media gaven voor aanvang van de competitie geen stuiver voor de kansen van Ajax op het landskampioenschap. Maar toch waren de gladiolen aan het einde van de rit voor de Amsterdammers. Hoe kijken de media daar tegen aan? Je leest het in een kleine bloemlezing.

AD: Bevrijding van Ajax

Door Hans Klippus

Uitgerekend op 5 mei werd Ajax landskampioen. Het succes betekent een regelrechte bevrijding voor de Amsterdammers. Want voor Ajax is een periode van vier jaar zonder hoofdprijs te lang. Dat vrat aan de club, waar tot voor kort een negatieve sfeer heerste.

Telegraaf: Ajax feest in Mokum

Door Valentijn Driessen

Na vier jaren met 'slechts' een Amstel Cup beklom Ajax gisteren eindelijk weer het hoogste podium na een seizoen competitievoetbal. Met de 28e landstitel voor Ajax werd een dramatische periode afgesloten, waarin drie trainers (Morten Olsen, Jan Wouters, Co Adriaanse) moesten vertrekken en twee directeuren (Danny Blind, Frank Kales) hun bureau voortijdig ontruimden. "In zo'n klimaat kan je geen prestaties verlangen", wist de huidige directeur Arie van Eijden bij z'n aanstelling.

Trouw: Ajax, Kampioen met gepaste nederigheid

Door Henk Hoijtink

AMSTERDAM - Ajax is niet de kampioen van het charisma, ook niet de kampioen van de armoede trouwens. Ajax is de kampioen van de nederigheid, van de zelfrelativering. Plotseling is Ajax een voorbeeld voor het Nederlandse (club)voetbal.

Volkskrant: Ajacieden hebben hun trofee lief


Door Willem Vissers

Cristian Chivu kust Jan van Halst op het kale achterhoofd en eist de schaal terug. Iedere Ajacied omarmt de trofee voor het kampioenschap zo lang mogelijk. Het is jongensplezier van een naar succes hunkerende ploeg.


Volkskrant: Alle schijn van eendagsvlieg

Paul Onkenhout

In het seizoen dat Oranje ten val kwam, de schuldenlast van de eredivisieclubs hoog opliep en het vandalisme in alle hevigheid terugkeerde in de stadions, is Ajax een waardige kampioen van Nederland. De ploeterende Amsterdammers hesen de roodwitte vlag gisteren op een modderschuit.