Menu

Koppensnellen Ajax - Maccabi Tel-Aviv (3-0)

Ajax won dinsdagavond de derde UEFA-Champions-Leaguewedstrijd met overtuiging. Bleef de Amsterdamse ploeg tegen Juventus en Bayern München nog verstoken van doelpunten, tegen Macccabi Tel-Aviv vlogen er drie in. Wat de vaderlandse pers schreef over het duel, lees je hier.

AD:Ajax blijft overeind in crisis
door Sjoerd Mossou

Ajax is glansrijk geslaagd voor het eerste deel van een dubbelexamen. In het Champions League-duel met Maccabi Tel-Aviv won de gekreukte ploeg met een indrukwekkende overmacht: 3-0. Vooraf bezwoer Koeman de ontmoeting niet als een overlevingsstrijd te benaderen, maar dat was het wel degelijk. Ajax zwom sinds het weekeinde in het gevaarlijke gebied tussen ontvlamming en ontploffing.

Lees meer >>

AD:Zege Ajax verandert gevoel van onbehagen niet
door Christiaan Ruesink

Diep in de tweede helft van Ajax - Maccabi Tel-Aviv (3-0) deed zich een opvallende scène voor, waarin Wesley Sneijder zich verontschuldigde voor een slechte voorzet bij Wesley Sonck. Zaterdag stonden de spelers als kemphanen tegenover elkaar. Gisteren stak de ene Wesley de duim omhoog tegen de andere.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax speelt met ijver frustraties van zich af
door Willem Vissers

Precies op het goede moment kreeg Ajax het slechtste elftal dat in pakweg tien jaar Champions League Amsterdam aandeed op bezoek. Ajax schoof Maccabi Tel Aviv achteloos met 3-0 opzij en mag zondag tegen PSV laten zien of het werkelijk zo hecht is als ze rond de Arena willen doen geloven.

Lees meer >>

GPD: Crisis in de Arena even afgewend
door André Hoogeboom

Met een klinkende Europese overwinning op een wankele Israëlische tegenstander heeft Ajax de eerste crisis onder leiderschap van Ronald Koeman weten af te wenden. Maccabi Tel Aviv, een dwerg in de internationale voetbalarena, inspireerde de Amsterdammers tot doortastende daden op een moment waarop dat het hardst nodig was: 3-0.

Lees meer >>

Spits:Weer even lucht voor Ajax

Ajax-trainer Ronald Koeman kan weer een paar nachten rustig slapen. De geplaagde Zaandammer zag zijn ploeg gisteravond onverwacht eenvoudig winnen van Maccabi Tel Aviv: 3-0. Dat de crisis in de Amsterdam ArenA nog lang niet bezworen is, maakten de spelers ondubbelzinnig duidelijk met de manier waarop ze hun doelpunten vierden in de derde Champions League-wedstrijd.

Lees meer >>