Menu

Koppensnellen Ajax - NAC (0-1)

NAC Breda bleek dit seizoen voor de tweede keer te sterk voor Ajax. In de achtste finale van de Amstel Cup won de ploeg uit Breda, met Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf in de basis, met 1-0, door een goal van Ali Boussabon. Wat de aanwezige schrijvende pers vond van de Amsterdamse nederlaag, lees je hieronder.

AD: NAC lacht Ajax weer uit
Door Maarten Wijffels

Gedesillusioneerd en boos verliet Koeman na afloop het veld. Na twee jaren waarin hij met succes een nieuwe zakelijkheid bij Ajax introduceerde, moet hij opnieuw serieus aan de bak. Een nieuwe missie wacht. En nu ligt die juist op het offensieve vlak. De periode januari-mei 2003, met niet langer het slopende ritme van drie duels per week, moet in het teken staan van de verbetering van het voetbal, want daar schort het momenteel hevig aan bij het jonge Ajax.

Lees meer >>

Volkskrant: NAC blijft plaaggeest voor Ajax

Het kostte Ajax duidelijk moeite de juiste cadans te vinden, de ploeg wankelt naar de slotwedstrijd van de seizoenbreuk, die komende zondag is, en startte de tweede helft wel met zeer aanvallende bedoelingen, maar miste scherpte en zorgvuldigheid. Al in de zevende minuut haalde Koeman Van der Vaart van de bank, maar hij was goed en wel in het veld of moest al op afstand toezien hoe Boussabon een onwaarschijnlijk doortocht kreeg van de Ajax-defensie: 0-1.

Lees meer >>

GPD: Ajax doolt rond in Arena
Door André Hoogeboom

Dat alles bleef zonder schade, omdat het duelletje in een gezapig tempo werd afgewerkt. Van der Vaart moest erin komen om nog voor wat elan te zorgen, maar kon niets uitrichten. Tot overmaat van ramp kwam NAC plots op voorsprong. Dat veranderde alles. Ineens werd het wel een aardige bekerwedstrijd, met kansen over en weer. Ajax kon het tij niet meer keren. Onherroepelijk dreven de Amsterdammers naar de afgrond van het bekertoernooi. Niets zat meer mee. NAC-doelman Van Zwam haalde de onmogelijkste ballen uit zijn doel. Van Sneijder, van Sonck. Boukhari, die speelt voor NAC, kreeg bijna een kleine heldenrol, maar zijn fraaie lob werd nog ternauwernood gekeerd door Lobont.

Lees meer >>

Parool: Ajax is niet zo goed als men wel denkt
Door Dick Sintenie

Het was een gebrek aan inzicht, ervaring en opofferingsgezindheid. De verdedigers Zdenek Grygera, John Heitinga en Julien Escudé, liepen achteruit in plaats van vooruit en schoten tekort in de coaching van de spelers in de linie daarvoor - Maxwell, Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Anthony Obodai - die met uitzondering van De Jong nauwelijks rekening hielden met de consequenties van een vastgelopen aanval. De passiviteit bij balverlies van de drie spitsen Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sonck en Nicolai Mitea maakte van Ajax een kwetsbare ploeg.

Lees meer >>