Menu

Koppensnellen Ajax - NAC (2-0)

Ajax won behalve de wedstrijd ook de competitie door de 2-0 zege op NAC. De kranten stonden bol van de verhalen omtrent het jonge team dat kampioen werd. Lees hier welke verhalen de verslaggevers uit hun pennen lieten vloeien.

AD: Ajax viert titel van de jeugd
door Maarten Wijffels

Toen Ajax - NAC (2-0) gister werd afgefloten, stonden in het team van de nieuwe kampioen van Nederland slechts twee voetballers ouder dan 23 jaar. Sonck en Lobont zijn respectievelijk 25 en 26 jaar. De overige negen Ajacieden die hun armen in de lucht staken, zijn tieners en begin-twintigers.

Lees meer >>

AD: Schitterend kampioenschap verdrijft voor even Hollandse treurigheid
door Chris van Nijnatten

Hoe je het ook wendt of keert, het blijft natuurlijk wél een landskampioenschap. Ronald Koeman zei het twee weken geleden ongeveer zo in een gesprek met deze krant. Het klonk haast verontschuldigend. De trainer-coach van Ajax zei het toen hij het begrip 'kampioen van de armoede' even goed geproefd had. Want Ajax zou de kampioen van de armoede worden.

Lees meer >>

AD: NAC maakt het Ajax niet meer moeilijk
Van onze verslaggever

Twee keer won NAC dit seizoen van Ajax, tot een derde keer kwam het gistermiddag niet. De kampioenswedstrijd mondde uit in een eenvoudige overwinning voor de thuisclub. Belangrijk was dat Ajax de toon zette in de openingsfase. Met name Nigel de Jong en Anthony Obodai grepen een paar keer hard in bij een duel om de bal.

Lees meer>>

AD: 'Ajax moet eigenlijk alles winnen'
De spelers van Ajax reageerden over het algemeen uitgelaten op het behalen van de landstitel. Zlatan Ibrahimovic, die met twaalf doelpunten topscorer werd van de Amsterdamse club, zette ook enkele kanttekeningen bij het afgelopen seizoen.

Lees meer >>


Parool: We are the champions!

De 29ste landstitel voor Ajax is binnen. Met een simpele 2-0 overwinning op NAC verzekerde de jonge ploeg van trainer Ronald Koeman - gemiddelde leeftijd nog geen 22 jaar - zich gisteren van het kampioenschap.

Lees meer >>

Parool: 'We waren niet altijd goed, maar wel de besten'
Dick Sintenie en Jop van Kempen

De speler van het jaar stond met de haren nog nat van het douchewater - bronzen beeld onder zijn arm geklemd, mobiele telefoon aan zijn oor - in de stadiongracht zijn moeder te woord. Ze was de weg kwijtgeraakt in de Arena. Maxwell werd er een tikje ongedurig van. ''Mama luister, de auto staat vóór de receptie...''

Lees meer >>

Parool: Kampioenschap van de jeugd mist extra glans
Dick Sintenie
Voetbal hoort een feest te zijn. Het was een zinsnede uit de speech van Ronald Koeman, waarin hij de schandalige knokpartij van Ajax-supporters op De Toekomst (na Jong Ajax-Jong Feyenoord) scherp veroordeelde. Het incident zorgt voor een rouwrand om de kampioensschaal die toch al dof uitslaat. Want het voetbal van Ajax was dit seizoen zelden een feest om te zien.

Lees meer >>


GPD: De weg naar de glorie ligt open
door André Hoogeboom

De vreugde in de Arena was oprecht en aanstekelijk. Ajax had na de 2-0-overwinning op NAC de 29e landstitel in de geschiedenis behaald. Weer een nieuwe schaal in de trotse en volle prijzenkast.

Het kampioenschap werd in de Arena na de nietszeggende zege op de sparringpartner uitbundig gevierd, zoals dat hoort bij een jeugdig elftal dat de rest van Nederland heeft afgetroefd. Ajax is de beste en wilde dat gisteren ook nadrukkelijk weten.

Lees meer >>

PZC: Ajax
door Dennis de Nooijer

Nog even en dan praat niemand meer over de dip waar Ajax de laatste weken in zat. Ze zijn kampioen en de manier waarop dat is gebeurd maakt achteraf niet meer uit. Je hoort nu ook geluiden dat Ajax de kampioen van de armoede zou zijn, maar dat wordt altijd nogal snel gezegd.

Lees meer >>


GPD: Moment van gedeelde emotie
door Peter van Duyl

De klanken van het laatste fluitsignaal waren nauwelijks verstorven of Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder vielen elkaar al om de nek. Ajax vierde het landskampioenschap, maar temidden van feestende ploeggenoten hadden de twee voetbalvrienden even genoeg aan elkaar.

Lees meer >>

Volkskrant: Armoedig seizoen voor de kampioen van de rijkdom
Van onze verslaggever

Ajax is de kampioen van de rijkdom. Een trainer die een elftal met een gemiddelde leeftijd van nog geen 22 jaar het veld instuurt, hetgeen gisteren gebeurde in de kampioenswedstrijd tegen NAC, baadt in weelde. Zeker als hij weet dat veel spelers voor jaren vastliggen en miljoenen euro's aan transferwaarde vertegenwoordigen.

Lees meer >>

Volkskrant: Spanning bij Ajax breekt na snelle treffer
Van onze verslaggever

De ploeg die Ajax dit seizoen in de competitie én in het bekertoernooi had verslagen, NAC, was in de kampioenswedstrijd al na tien minuten verslagen. Groots spel van Amsterdamse zijde was ook gisteren niet nodig voor het behalen van de 29ste landstitel, de eerste die werd gevierd in de Arena.

Lees meer >>


NRC: De 29ste landstitel van Ajax mist glans
Door Erik Oudshoorn

Na de overwinning (2-0) op NAC was er niets meer aan te doen: Ajax werd eindelijk kampioen. Een titel zonder glans, maar wel met toekomst.
De 29ste landstitel van Ajax zal niet de geschiedenis ingaan als een hoogtepunt in het 104-jarige bestaan van de club. De wijze waarop het team van Ronald Koeman zich dit seizoen de beste van de eredivisie toonde verdient absoluut niet de schoonheidsprijs. De nuchtere trainer is wel zo realistisch dat zelf ruiterlijk toe te geven. ,,We zijn door de media kritisch gevolgd en dat is terecht. Het houdt ons scherp'', zei Koeman gisteren kort voor de huldiging op het Leidseplein. Hij voegde er wel aan toe dat het daardoor voor vele jonge spelers

Lees meer >>

Spits: Ajax eindelijk kampioen
door Sander Schomaker

Ajax is gisteren voor de 29e keer in de geschiedenis van de club kampioen van Nederland geworden. Na de 2-0 zege in de ArenA op NAC Breda in de voorlaatste competitieronde zijn de Amsterdammers niet meer in te halen door de enig overgebleven concurrent PSV.

Lees meer >>