Menu

Koppensnellen Ajax - NAC (6-2)

Ajax won de eerste thuiswedstrijd in de Holland Casino Eredivisie met grote cijfers (6-2). Fantastische doelpunten wisselden slordigheden in de defensie af. Maar het gespreksonderwerp na afloop was de goal van Zlatan Ibrahimovic waaruit de 5-1 viel. Lees hier wat de vaderlandse pers over het duel tegen NAC te schrijven had.

AD:Super Zlatan maakt wonderschone goal
Door Rob Hartog

Met een onnavolgbare slalom op de vierkante meter gaf de Zweedse spits met zijn voeten antwoord op alle kritiek die hij afgelopen week kreeg. Ibrahimovic kapte in het vijandelijk strafschopgebied tot zeven maal toe een opponent achteloos uit voordat hij de bal quasi nonchalant in het doel schoof.

Lees meer >>

Volkskrant:Aan Zlatans solo lijkt geen eind te komen
Van onze verslaggever Willem Vissers

Een doelpunt als een symfonie, gecomponeerd door een slungel die soms opzichtig vals speelt en dan weer de fijnste tonen uit zijn instrumentarium tovert. Reeds op de tweede speeldag van het seizoen 2004-2005 viel het vermoedelijke doelpunt van het jaar.

Lees meer >>

Spits:Weergaloze wraak Zlatan
door Sander Schomaker

Zlatan Ibrahimovic heeft gisteren op een werkelijk weergaloze manier revanche genomen op zijn discutabele optreden in de oefeninterland Zweden-Nederland. De Zweed maakte gisteren in de eerste thuiswedstrijd van Ajax, tegen NAC Breda een onwaarschijnlijk mooi doelpunt en speelde verder een absolute hoofdrol, waardoor de Amsterdammers ruim wonnen van hun kwelgeest van vorig jaar: 6-2.

Lees meer >>

De Gelderlander:Zlatan snoert critici de mond
door Peter van Duyl

De meest besproken voetballer van de vorige week hevelde zijn status met gemak tot over het weekeinde. Zlatan Ibrahimovic werd gisteren in zijn eigen Arena met gejoel en gefluit ontvangen, maar snoerde in negentig minuten tegen NAC Breda (6 - 2) iedereen de mond. Met ijzersterk spel en een werkelijk briljant doelpunt kroonde de flamboyante Zweed zich tot man van de wedstrijd.

Lees meer >>