Menu

Koppensnellen Ajax - NEC (1-0)

Ook afgelopen zondag wist NEC niet in Amsterdam te winnen. Ajax won in een niet al te beste wedstrijd met 1-0. Wesley Sonck was de matchwinnaar. Positief aan de middag in de Amsterdam ArenA waren de jeugdige Ajacieden die invielen en zich staande wisten te houden. Hieronder lees je wat de aanwezige pers van het duel vond.

AD: Jeugd houdt Ajax op winnend spoor
Door Maarten Wijffels

Tegen een elftal dat logischerwijs samenhang en ervaring ontbeerde, bleven de gasten uit Nijmegen lange tijd simpel op de been. De aangepaste tactiek van trainer Johan Neeskens - hij gooide een extra controlerende middenvelder in de strijd - maakte Ajax radeloos. Geslaagde combinaties waren er nauwelijks en van de spitsen speelde enkel de debuterende rechtsbuiten Daniël de Ridder met zo veel flair en vernuft dat hij nog regelmatig kon worden bereikt.

Lees meer >>


Volkskrant: Jong talent verzacht pijn Ajax
Door Poul Annema

NEC maakte het Ajax met een even strakke als voorzichtige organisatie lastig. De Amsterdammers kunnen, ook als enkele hoofdrolspelers wegvallen, putten uit een kwalitatief zeer capabel reserve-arsenaal. Maar het elftal is daardoor wel zijn automatismen kwijt en mist ook nog eens de dynamiek die de kampioensrace, vorig jaar, nog zoveel glans gaf.

Lees meer >>


GPD: Ajax ploetert en puft nu al weer
Door André Hoogeboom

Half ziek, half zwak en half misselijk is Ajax verder gegaan met de overlevingstocht in de eredivisie. Was het in Kerkrade tegen Roda JC al niet goed, maar kwamen de Amsterdammers met de schrik vrij, gisteren tegen NEC oogde het al niet veel beter. Schade bleef opnieuw uit, waardoor de voorsprong op PSV nog altijd drie punten bedraagt en de Amsterdammers op koers zitten richting landstitel.

Lees meer >>

ANP/Spits: De Ridder lichtpuntje bij Ajax
De nood bij het door blessures geplaagde Ajax is zo hoog dat de ene na de andere jeugdspeler noodgedwongen wordt opgenomen in de selectie van Ronald Koeman. Gisteren tegen NEC kreeg jeugdspeler Daniël de Ridder een kans als rechtsbuiten. De 19-jarige aanvaller greep die kans, speelde onbevangen en was een lichtpuntje in het gehavende elftal, dat slechts met de grootst mogelijke moeite van de Nijmegenaren won, 1-0

Lees meer >>