Menu

Koppensnellen Ajax - PSV (2-1)

Ajax heeft zondag in de topper tegen PSV de eerste slag in de titelrace gewonnen. Zes verliespunten minder heeft de Amsterdamse ploeg dan de Eindhovense formatie. De eindstand in de Amsterdam ArenA was 2-1 voor Ajax. Na negen jaar won de thuisploeg weer een thuiswedstrijd van PSV. Wat schreef de pers over deze historische wedstrijd? Je leest het hier.

AD: Ajax neemt voorschot op titel
Door Maarten Wijffels

Negen lange jaren duurde de heerschappij van PSV in Amsterdam. Pas gisteren kon Ajax de ban in competitieverband voor het eerst breken: 2-1. De ploeg had er geen beter moment voor kunnen uitkiezen. De eerste klap bleek meer dan een daalder waard.

Lees meer >>

Spitsnet: Historische overwinning Ajax
door Sander Schomaker

Toch zag het er gisteren in eerste instantie helemaal niet naar uit dat de ongelofelijke serie van PSV in Amsterdam gestopt zou worden. Jan Vennegoor of Hesselink had zijn ploeg vlak voor rust prachtig op voorsprong gekopt, waardoor er een vertrouwd beeld leek te ontstaan: Ajax krampachtig aanvallend en PSV doeltreffend counterend.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax herwint vertrouwen na misser PSV-spits
door Charles Bromet

De turbulentie deze week in Eindhoven was hem niet slecht uitgekomen, zei Ajax-trainer Koeman na de ditmaal kalm verlopen topper tegen PSV (2-1). Vervolgens legde hij amicaal de hand op de schouder van collega Hiddink, om zich snel uit de voeten te maken. Koeman bezondigde zich niet aan leedvermaak, maar de glimlach om zijn lippen verried het ultieme begrip van de situatie.

Lees meer >>

GPD: Rampweek PSV krijgt passend slot
door Harry Arts

Bij PSV ging de afgelopen week alles mis wat mis kon gaan. Na de bekereliminatie door NAC en de hoogoplopende ruzie tussen de dagelijkse clubleiding en de Raad van Commissarissen verloor de club uit Eindhoven gistermiddag in de Arena ook het zicht op de landstitel. Ajax won de fascinerende en na rust hoogstaande topper tegen PSV met 2-1 en heeft nu een kloof geslagen. De Amsterdammers hebben zes verliespunten minder.

Lees meer >>

Telegraaf i: Ajax eindelijk langs PSV
door Donald de Klonia

Ajax heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA PSV verslagen. Vlak voor rust zette Jan Vennegoor of Hesselink de Eindhovenaren op een 0-1 voorsprong. Kort na de pauze waren het achtereenvolgens Wesley Sneijder en Nicolae Mitea die de Amsterdammers aan de zege hielpen, 2-1.

Lees meer >>

Ook sportief kent PSV zijn beperkingen
door Henk Hoijtink

In Amsterdam viel slechts te constateren dat Ajax zich in een gunstige positie manoeuvreerde, met zes verliespunten minder dan PSV, dat bovendien in tegenstelling tot de koploper nog internationale inspanningen in het verschiet heeft. Voor het vervolg in Eindhoven, waar beduidend meer dan alleen de sportieve tik dient te worden verwerkt, werden nauwelijks bruikbare aanwijzingen geboden.

Lees meer >>