Menu

Koppensnellen Ajax - PSV (2-4)

De topper tussen Ajax en PSV eindigde in de Arena wederom in een overwinning oor de Eindhovenaren. Het duel had alles van een echte topper: spanning, dubieuze beslissingen, fraaie acties, afgekeurde doelpunten. Hier lees je wat de aanwezige schrijvende pers van de wedstrijd vond.

Volkskrant: Brutaal PSV dwingt Ajax tot diepe knieval
Door Paul Onkenhout

PSV slaagde er in de rollen om te draaien en dat was een prestatie van formaat. Branie kenmerkte PSV ditmaal, en niet Ajax. De landskampioen oogde bedeesd en werd door een temperamentvolle tegenstander in een houdgreep genomen waaruit ontsnappen niet mogelijk was.

Lees meer >>


Algemeen Dagblad: Spectaculair slotakkoord
Door Christiaan Ruesink

Ajax streed met dezelfde wapens en op de erbarmelijke grasmat van de Arena ontwikkelde zich een boeiend spektakel dat mede zo aantrekkelijk was door de leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. Hij greep alleen in als het echt noodzakelijk was. Hoewel Bossen drie treffers afkeurde, ontstond de meeste discussie toen hij in de 58ste minuut het doelpunt van Vennegoor of Hesselink toekende. De spits maakte 3-2, nadat hij een lijf-aan-lijfduel won van doelman Stekelenburg die de bal losliet. Pal daarvoor had PSV-spits Kezman Ajax-verdediger Bergdølmo omvergetrokken.

Lees meer >>


Parool: PSV jaagt Ajax in de gordijnen
Door Dick Sintenie

Aan goals geen gebrek in de vermakelijke topper. Van de acht treffers telden er zes. Kezman en Zlatan Ibrahimovic zagen in de tumultueuze openingsfase een doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. De beste Ajacied maakte vijf minuten later alsnog gelijk (1-1), na voorbereidend werk van Jari Litmanen. Arjen Robben, ook door Ajax begeerd in zijn Groningentijd, had na veertien minuten de ban gebroken.

Lees meer >>
Eindhovens Dagblad: PSV boekt weer vooruitgang
Door Henk van Weert

Aardige duels waren er genoeg. De permanente strijd bijvoorbeeld tussen Robben en Nigel de Jong, samen nog niet eens zo oud als PSV-bankzitter Jan Heintze. Of Ooijer-Ibrahimovic, waarin de Zweed nogal eens aan het langste eind trok. Vooral in de tweede helft flitste het spel op en neer, wat gepaard ging met veel fouten over en weer. Lange tijd was de afloop onvoorspelbaar. Ajax kwam telkens terug, PSV nam dan weer afstand. Pas in de 78e minuut werd de wedstrijd beslist.

Lees meer >>