Menu

Koppensnellen Ajax - RBC (4-1)

Zonder moeite schoof Ajax zaterdagavond RBC opzij. Dat het zo eenvoudig ging, kwam goed uit. Want na de 4-1 overwinning moest Ajax zich richten op AC Milan. Wat het nationale journaille van de wedstrijd vond, lees je hier.

Telegraaf i: Ajax probleemloos langs RBC

Drie punten, vier treffers, geen extra blessures. Ajax had het slechter kunnen treffen in het competitieduel tegen RBC met AC Milan in het vooruitzicht. De Roosendalers steunden de Amsterdammers zaterdagavond in de naderende championsleaguestrijd. Ongewild. Gebrek aan agressie, een kwaliteit waarvan een ploeg als RBC het in de eerste plaats moet hebben, maakte de klus voor Ajax aangenaam gemakkelijk: 4-1.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax puzzelt op weg naar ander milieu
Van onze verslaggever Paul Onkenhout

De ambitieuze club die ooit zo rijk was dat uit alle delen van de wereld voetballers konden worden aangetrokken, ongeacht hun prijs, trommelde zaterdag een voormalige Amsterdamse taxichauffeur op om de gelederen te versterken. Jamal Akachar mocht nog invallen ook, in een niemendalletje in de Arena.

Lees meer >>

GPD:Rustige generale voor Ajax
Door Peter van Duyl

Al doende leert men. Met een grote Europese wedstrijd voor de deur, trakteerde Ajax zichzelf eindelijk weer eens op een rustige avondje. De Amsterdammers hadden zaterdag aan drie kwartier geconcentreerd voetbal genoeg om het naïeve RBC Roosendaal eronder te krijgen: 4-1.

Steeds nadrukkelijker wordt Ajax in een merkwaardige spagaat gedwongen. Waar de buitenwacht volledig gefixeerd lijkt op het avontuur in de Champions League, daar wordt de competitie in de Arena telkens weer tot het grootste goed uitgeroepen. In Amsterdam zijn ze doodsbenauwd om de tweede plaats nog kwijt te raken aan Feyenoord. Nu Ajax heeft geproefd van al het lekkers in het kampioenenbal, voelt UEFA Cup-voetbal bijna als een straf.

Lees meer >>


Parool: Grillig Ajax zonder spits
Hoe bewust en overtuigd de technische leiding van Ajax zich ook toonde toen
zij Nikos Machlas liet gaan en Ahmed Mido Hossam wegstuurde; de club heeft
zich daarmee in een hachelijk avontuur gestort. De Amsterdammers zullen in
de beslissende fase van het seizoen nog maar weinig tegenstanders op hun
pad tegenkomen zoals RBC, dat zich zaterdagavond tegen een 'spitsloos'
Ajax nauwelijks verweerde: 4-1.

Lees meer >>