Menu

Koppensnellen Ajax - RBC (4-1)

Ajax won met 4-1 van RBC. Een mooi resultaat tegen een ploeg die vooral niet wilde afgaan en zich daarom ingroef. Wat de journalisten van het duel vonden, lees je hier.

AD:Ajax: Zwemmen in zee van ruimte
Door Christiaan Ruesink

Een belangrijke rol in die opmars speelt het verdedigingscentrum. Daar stonden aan het begin van de competitie John Heitinga en Nigel de Jong, tegenwoordig vormen Escudé en Grygera het hart van de defensie. Hun speelstijl is minder aantrekkelijk om te zien dan die van de Nederlandse jonkies, maar de degelijkheid van het Frans/Tsjechische duo maakt veel goed.

Ook gisteren kwam het koppel defensief niet in de problemen. Aanvallend speelde Escudé zelfs een sleutelrol. Van Dijk liet hem bewust vrij in de opbouw. RBC dekte de opkomende backs van Ajax af, omdat doorgaans daar het meeste gevaar vandaan komt. Maar Escudé voelde zich heerlijk in de zee van ruimte.

Lees meer >>

GPD: Julien Escudé geeft Ajax weer vorm
door André Hoogeboom

In alles is Julien Escudé de tegenpool van een ras-Amsterdammer. Hij is bescheiden, beleefd, vriendelijk en kent zeer correcte omgangsvormen. Inmiddels heeft de vrolijke Fransman, die begin vorig jaar werd aangetrokken als vervanger van Christian Chivu, zich ontwikkeld tot een van de architecten van het plotse herstel van Ajax. Sinds Escudé is teruggekeerd in de basis heeft Ajax alleen nog verloren van Juventus. De club keerde bovendien terug in de nationale topdrie.

Lees meer >>

Volkskrant: Escudé werpt zich op als leidersfiguur
Van onze verslaggever Mark Misérus

Na een week waarin Ajax door Juventus werd uitgeschakeld in de Champions League was RBC een welkom en probaat middel om de kater weg te spoelen. De ploeg uit Roosendaal hinderde Ajax geenszins op weg naar een simpele 4-1 overwinning en de derde plaats op de ranglijst.

Lees meer >>

BN/DeStem: Ajax simpel langs RBC
Door Govert van Veen
Ajax-RBC werd een verwachte 4-1. De Amsterdamse ploeg hoefde daar geen wervelend voetbal voor te spelen. Daar was het niet eens toe in staat. Maar Ajax plaatste zich gisteren wel weer bij de vaderlandse top-drie. En Ronald Koeman had ook in het veld best wel positieve puntjes gezien, „als je ziet van waar we komen, was dit niet zo slecht.”

Van Dijk vond het ook niet zo slecht. En dat typeert de situatie waarin RBC zich momenteel bevindt. De trainer koesterde elk balbezit op de vijandelijke helft en reageerde verontwaardigd op vragen vanuit de randstad over de toch wel erg defensieve Roosendaalse speelwijze. „Dan bent u zeker niet op de hoogte van onze situatie. Moeten we ons hier af laten slachten dan?”

Lees meer>>