Menu

Koppensnellen Ajax - RKC 3-0

Ajax speelt concurrent RKC naar ruime 3-0 achterstand

AMSTERDAM - Het wordt tijd voor Ajax om de eerste doelstelling van het seizoen bij te stellen. Eindigen bij de eerste vijf van de KPN Eredivisie is te min; de Amsterdammers moeten verder durven kijken. Al is het maar één plaats. De top drie met Feyenoord, PSV en Vitesse is vooralsnog te ver uit de buurt, maar plaats vier moet een 'must' zijn. Helemaal na de 3-0 zege tegen directe concurrent RKC. De ploeg van Co Adriaanse staat door de winst vast op de vierde plaats. Alleen Roda JC bevindt zich nog in de buurt, maar dat krijgt vanavond bezoek van landskampioen PSV.

De Telegraaf Ruime overwinning geflatteerd, Ajax efficiënter dan RKC

Door Christiaan Ruesink

Amsterdam - Ajax bewaarde gisteren het mooist voor het laatst. Drie minuten voor het einde soleerde invaller Andy van der Meyde op onnavolgbare wijze langs drie verdedigers van RKC. Met een stiftballetje bediende hij Shota Arveladze, eveneens een invaller. De Georgiër krulde de bal al even fraai in de verste hoek. Zo won Ajax met 3-0. Maar flonkerend was het allerminst. De Amsterdammers waren simpelweg efficiënter dan RKC.

In de akelig lege Arena viel weinig te genieten. De laatste weken constateerde trainer Co Adriaanse nog dat zijn ploeg in een opwaartse lijn zat. Tegen Willem II, De Graafschap en NAC resulteerde dat in drie degelijke overwinningen. Van FC Utrecht werd, mede dankzij de onterechte rode kaart van doelman Grim, verloren, maar ook in dat duel waren de Amsterdammers technisch en tactisch beter

Algemeen Dagblad RKC laat Ajax rustig begaan in 'Holiday on Ice'

Door Wybren de Boer

Als zuinig zijn en geluk hebben de onmisbare eigenschappen zijn voor een topploeg, dan is Ajax aardig op weg de tijden van misère achter zich te laten. Ogenschijnlijk verveeld en met een minimale inspanning werd donderdagavond RKC tegemoet getreden, zonder dat daar negatieve consequenties uit voortvloeiden. Dat had ook veel te maken met het bescheiden verzet van de

Door de 3-0 zege hield Ajax het leidende trio van de competitie - Feyenoord, Vitesse en PSV - in het vizier en naar het schijnt verlangt trainer Adriaanse dit seizoen ook weinig meer. Bovendien komt zondag Heerenveen alweer op bezoek. En dat was voor veel spelers kennelijk reden zuinig met de krachten om te springen. Adriaanse volstond naderhand met de constatering dat drie goals tegen RKC 'zonder meer goed' is.

Volkskrant