Menu

Koppensnellen Ajax - RKC (4-0)

De wedstrijd die Ajax zaterdagavond met 4-0 won van RKC was een dag later oud nieuws. AZ verloor immers op zondag, waardoor Ajax zich twee duels voor het einde van de competitie plaatste voor de voorronde van de UEFA Champions League. En dat had niemand half maart meer gedacht. Hier lees je wat de kranten schreven over die prestatie.

AD: Ajax eindelijk zonder zorgen
door Sjoerd Mossou

De Arena leunde zaterdagavond om een uur of negen ontspannen achterover. Een mijlpaal op zich. Zo achteloos als PSV dit seizoen zijn thuisoverwinningen aaneenrijgt, zo stroef raapt Ajax in eigen stadion de punten bij elkaar. NAC werd vroeg in het seizoen met 6-2 verslagen, daarna was het zelden zorgeloos. De 'reguliere overwinning' bestaat al een tijdje niet meer in Amsterdam, maar tegen RKC Waalwijk acteerde de ploeg van Danny Blind weer eens als een titelkandidaat. Niet door oogstrelend of opwindend voetbal, wél dankzij de 4-0 einduitslag.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax krijgt gezicht terug
door Yoeri van den Busken

Of Danny Blind weet door te dringen tot enkele op hol gebrachte hoofden, valt nog te bezien. Hij is er in elk geval druk mee bezig. Na de successen van PSV en AZ kan Ajax, de gevallen favoriet, volgend seizoen echt niet meer achterblijven. Het begin is al gemaakt. Door een ruime zege op RKC (4-0) ligt de tweede plaats voor het oprapen. Dat mag een topclub nooit als een prijs beschouwen. „Maar ik ben er wel heel blij mee”, zei Blind, die de ploeg opnieuw wilde opbouwen en ondertussen UEFA-Cupvoetbal nastreefde. „Maar toen AZ punten bleef verspelen en wij bleven winnen, ging het opeens twee keer zo snel.”

Lees meer >>

GPD: Tweede plaats een godsgeschenk
Door Peter van Duyl

De route ging over smalle, hobbelige bergpaden en meer dan eens kukelde Ajax bijna in de gapende afgrond. Maar na het verlies van AZ in het Zuiderpark én de simpele zege op RKC Waalwijk (4 - 0) is Ajax na het afgelopen weekeinde zelfs zeker van de tweede plaats. En dus richt alle aandacht zich nu op de vraag: wie gaat er en wie blijft er?

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax vindt rust en zoekt nieuwe zekerheid
door Poul Annema

Door de nederlaag van AZ bij ADO Den Haag is Ajax na zijn 4-0 zege op RKC komend seizoen zeker van deelname aan de voorronden van de Champions League. Voor trainer Danny Blind is de spanning nog niet geweken, hij vecht voor een selectie op niveau.

Lees meer >>

ANP: Ajax na de winst op RKC zeker van tweede plaats

Met een ruim uitgevallen overwinning op RKC vervolgde Ajax zaterdagavond voor eigen publiek de lijdensweg die naar het einde van een teleurstellend seizoen leidt. De vier treffers (4-0) en de, door het verlies van AZ bij ADO Den Haag, zekere tweede plek in de eindklassering konden niet camoufleren dat het komend voetbaljaar veel en veel beter moet.

Lees meer >>