Menu

Koppensnellen Ajax - RKC (4-1)

Door een 4-1 overwinning op RKC zaterdagavond, nam Ajax alleen de leiding in de Holland Casino Eredivisie. Dat was niet het enige wat tot tevredenheid stemde in het Amsterdamse kamp. Ook het vertoonde spel was beter dan in de tot dan toe gespeelde wedstrijden. Of de schrijvende het hiermee eens is lees je hieronder.

AD: Van der Vaart uit de schaduw
Door Maarten Wijffels

Tegen RKC kon Van der Vaart zich naar hartelust uitleven. De bal luisterde vanaf de aftrap gewillig en de tegenstander legde hem en de andere Ajacieden bitter weinig in de weg. Nog voor de pauze leidden twee persoonlijke fouten van RKC-spelers doelpunten van Maxwell en Ibrahimovic in. Kort na rust duwde een flagrante blunder van arbiter Luinge (hij zag een penalty in een valpartij buiten het strafschopgebied van Ibrahimovic) de ongelijke strijd al in het slot.

Lees meer >>

Volkskrant: In heel Europa actief, maar gretiger dan ooit
Door Willem Vissers

Zaterdag was vooral in defensief opzicht van alles aan te merken op de eerste wedstrijd nĂ¡ de terugkeer van het legioen, maar het was desondanks (tot de rust) de beste partij van het seizoen. Misschien had de bij de nationale ploeg beleefde vreugde voor een impuls gezorgd. Een andere omgeving kan ook verfrissend werken, zeker als de geur van succes is meegenomen naar huis.

Lees meer >>


GPD: Van der Vaart neemt voortouw
Door Peter van Duyl

Na drie duels zuchten, zweten en sputteren ging Ajax zaterdagavond terug naar de basis. Met de excellerende Rafael van der Vaart links op het middenveld, vertoonden de Amsterdammers voor het eerst dit seizoen iets van de vorm waarmee ze voor de zomer zoveel indruk maakten. RKC Waalwijk, tot zaterdag medekoploper, was het slachtoffer: 4-1.

Lees meer >>

vi.nl: Ajax werkt tegen RKC aan vertrouwen

In de aanloop naar het nieuwe Champions League-avontuur wachtte Ajax een op papier zware opgave. Maar het verzet van medekoploper RKC Waalwijk was binnen een half uur gebroken. Maxwell, die als linksback was begonnen, opende na 21 minuten de score. Zes minuten later kopte Zlatan Ibrahimovic op aangeven van Rafael van der Vaart raak. De Zweed maakte zo een voortijdig einde aan de topper.

Lees meer >>

Parool: RKC stelt Ajax gerust
Door Jop van kempen

Tot zaterdavond dus. De defensie van RKC had in drie wedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt gekregen, maar na koud twintig minuten spelen in de Arena prikte Maxwell het eerste gaatje in de Waalwijkse dijk. Via een combinatie met RKC'er Steve Olfers leidde de Braziliaanse back zijn ploeg niet alleen naar een soepele overwinning, maar maakte hij ook een einde aan het tijdperk van de tweede plaats.

Lees meer >>