Menu

Koppensnellen Ajax - RKC (6-1)

Een ware voetbalshow was er zaterdagavond in de Arena te aanschouwen. Ajax hield geen spaan heel van RKC, dat toch vierde staat op de ranglijst. Met 6-1 lieten de Amsterdammers duidelijk zien dat ze de tweede plaats erg graag willen vasthouden. Wat de pers van het duel vond, lees je hier.

Parool: Ajax goed bij de les in competitie
Jop van Kempen

De uitschakeling in de Champions League heeft ook voordelen. Eén in plaats twee wedstrijden per week gaat Ajax beter af. Vorige week werd AZ eenvoudig verslagen, zaterdagavond werd RKC met 6-1 opgerold.

Lees meer >>

VI: Ajax snel klaar met RKC

RKC Waalwijk koestert Europese aspiraties, maar dat straalde er zaterdag in de Arena tegen een oppermachtig Ajax allerminst van af. De Amsterdammers waren de Brabanders op alle fronten de baas: 6-1.
Ajax moest het doen zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic, maar had wél de beschikking over Cristian Chivu vanwege het beroep dat de club had aangetekend tegen de aan hem opgelegde schorsing. Op het duel met RKC Waalwijk had het echter nauwelijks invloed, want de Amsterdammers hadden nauwelijks een kind aan de Brabanders, die geen moment hun Europese pretenties waarmaakten.

Lees meer >>


RKC: Jonkies van Ajax maatje te groot voor RKC

RKC Waalwijk bewees zich zelf met deze grote nederlaag een slechte dienst, want miste het twee jaar geleden al op doelsaldo Europees voetbal, ook nu zou, met een groot aantal ploegen zo dicht op elkaar, het doelsaldo aan het einde van het seizoen weleens de doorslag kunnen gaan geven.

Lees meer >>

GPD: Ajax soepel zonder ballast
door Peter van Duyl

Er werden wat tranen gelaten, toen Ajax twee weken terug werd uitgeschakeld voor de Champions League. Maar zonder Europese ballast marcheert het binnen de landsgrenzen opeens een stuk soepeler. RKC, toch de nummer vier van Nederland, kreeg zaterdag een rondleiding langs alle hoeken van de Arena. Met 6-1 kwamen de Brabanders er nog genadig van af.

Lees meer >>