Menu

Koppensnellen: Ajax - Roda JC 4-2 (2-0)

Ajax bijt van zich af

door Valentijn Driessen

AMSTERDAM - Het verafschuwde rechterrijtje van de eredivisie is gelukkig voor Ajax, en zelfs zonder partij te kiezen gelukkig voor het Nederlandse voetbal weer buiten beeld. Hoe zou je het als serieuze competitie internationaal kunnen verkopen als een club van het kaliber Ajax tiende of lager staat.

Na de overtuigende zege thuis tegen Roda JC (4-2) kwam de club gisteravond zelfs met stip de top vier binnen gestormd. Van plaats negen naar een gedeelde derde plaats met landskampioen PSV. Alleen hebben de Eindhovenaren nog twee duels te goed. Maar in ieder geval heeft de ploeg van Co Adriaanse de blamage van het rechterrijtje in de eredivisie afgewend.

Telegraaf Ajax bestrijdt crisis met ruime overwinning

Door Paul Onkenhout

Ajax boekte in het negende competitieduel zowaar progressie, tot opluchting van de sympathisanten van de Amsterdamse club die dit seizoen zo'n radeloze indruk maakt. Op verrassend degelijke wijze werd Roda JC in de Arena verslagen. Met een 4-2 zege bewees Ajax opnieuw in Amsterdam aanmerkelijk beter uit de voeten te kunnen dan op vreemd terrein. Tegenover drie nederlagen in uitwedstrijden staan drie overwinningen en een gelijkspel (NEC).

De Volksrant Ajax sluipt top-5 binnen

Door Chris van Nijnatten

In een behoedzaam ritme, met iets beter dan matig voetbal en vooral dankzij Roda-doelman Bas Roorda is Ajax gisteravond de top-5 van de eredivisie binnengeslopen.

Al binnen een paar minuten werd vrij duidelijk dat Ajax zijn vierde overwinning van het seizoen zou kunnen behalen. Dat vroege gevoel kwam volledig voor rekening van doelman Roorda. De van NEC overgenomen vervanger van de ook al in negatieve zin legendarische Kalac liet ballen los, kwam te laat uit zijn doel en straalde ook anderszins niet de rust uit, waarop een verdediging enig zelfvertrouwen kan bouwen.

Algemeen Dagblad