Menu

Koppensnellen Ajax - Roda JC (4-2)

Ajax won met dezelfde cijfers als vorig seizoen van Roda JC. Net zo belangrijk als de eigen winst was de nederlaag van PSV waardoor het onderlinge verschil tussen de titelkandidaten negen punten bedraagt. Wat de vaderlandse pers over het duel schreef, lees je hier.

GPD: Ajax vindt de weg naar de titel
door Peter van Duyl

Het was beslist niet zo, dat Ajax tegen Roda JC nu zo geweldig speelde, maar toch lijkt het nu al zeker dat de kampioensschaal straks in de Arena terechtkomt. De ploeg van Ronald Koeman liet tegen de Limburgers wel duidelijk zien, dat Ajax het diepste dal achter de rug heeft. Het veldspel was bij vlagen behoorlijk en de Amsterdammers maakten eindelijk weer eens een redelijk aantal goals in één duel. Sinds de winterstop scoorde Ajax alleen thuis tegen ADO Den Haag (4-0) meer dan twee doelpunten.

L CODE="C001">Lees meer >>

Volkskrant: Ajax heeft alle reden zich rijk te rekenen
Van onze verslaggever Willem Vissers

Ajax won, PSV verloor, Ibrahimovic en Pienaar maakten een luidbejubelde terugkeer in de Arena, Van der Vaart hervindt zijn vorm en Mitea is het frisse symbool van Amsterdamse jeugdigheid. Met andere woorden: Ajax wordt over een week of vijf voor de 29ste keer kampioen van Nederland.

Lees meer >>

ANP: Ajax slaat belangrijke slag

Op de ranglijst is het gat naar nummer twee PSV, dat gisteren verloor van Feyenoord, inmiddels negen punten. De trainer heeft daarbij de komende weken de luxe van een grote selectie, waarin diverse langgeblesseerden zijn teruggekeerd. "We kunnen alleen maar beter worden", aldus een opgetogen Koeman.

Lees meer >>

AD: Ajax krijgt weer smoel
door Maarten Wijffels

Toen Zlatan Ibrahimovic gister-middag rond de klok van vieren zijn rentree maakte tijdens Ajax - Roda JC (4-2), stonden overal supporters recht voor een staande ovatie. Hun yell dat Ajax kampioen wordt, klonk in de 20 minuutjes dat de spits meedeed overtuigender dan ooit.

Lees meer >>