Menu

Koppensnellen Ajax - sc Heerenveen (1-3)

Het eerste competitieverlies sinds 29 februari 2004 was een feit. Toen won Utrecht in Nieuw Galgenwaard. Nu won sc Heerenveen in de Amsterdam ArenA. Dat een ploeg voor de competitie Ajax in eigen huis versloeg was helemaal lang terug. PSV slaagde daar in december 2002 voor het laatst in. Wat de pers vond van het optreden van Ajax en Heerenveen lees je hier.

GPD:Heerenveen boekt unieke overwinning
door Peter van Duyl

Tussen morrende en mopperende Amsterdamse supporters boekte Heerenveen zaterdagavond een uniek succes. Sinds de invoering van de eredivisie in 1956 wonnen de Friezen in Amsterdam nog nooit een competitieduel van Ajax, maar aan die traditie maakte Heerenveen een abrupt eind. De 1-3 die na afloop het scorebord sierde, was verdiend en niet eens geflatteerd.

Lees meer >>

Spits: Koeman in het nauw
door Sander Schomaker

De kans is groot dat Ronald Koeman aan zijn laatste week bezig is als trainer van Ajax. Langzaam maar zeker raakte de coach dit seizoen de controle over zijn met grote ego's gevulde spelersgroep kwijt.

Daardoor hobbelde Ajax van relletje naar relletje en nu de Amsterdamse ploeg zaterdagavond tegen Heerenveen ook voetballend gezien het voorlopig dieptepunt heeft bereikt, lijkt niets een voortijdig afscheid van de trainer nog in de weg te staan. De Friezen wonnen zaterdag voor het eerst in de ArenA (1-3) en dat betekende ook de eerste thuisnederlaag van de Amsterdammers in competitieverband sinds 15 december 2002.

Lees meer >>

AD: Alles gaat mis bij Ajax
door Sjoerd Mossou

De ineenstorting lijkt onomkeerbaar. Iedere stap die momenteel bij Ajax wordt gezet, leidt tot een frontale botsing.,,Ik weet niet 100 procent zeker of ik dit nog kan omdraaien'', verzuchtte trainer Ronald Koeman zaterdagavond na de onthutsende 3-1 thuisnederlaag tegen SC Heerenveen. Gisterochtend, nadat de coach en zijn spelers drie kwartier met elkaar ernstig in gesprek waren geweest, sprak Koeman met de mond van de grootste optimist: ,,Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat het goed komt.''

Lees meer >>

AD: Uniek feest voor SC Heerenveen
Van onze verslaggever

Het leek wel alsof SC Heerenveen het bloed pas na een helft begon te ruiken. Met name ná rust werd de basis gelegd voor een historische avond, want de Friezen wonnen voor het eerst in de geschiedenis in Amsterdam. Zonder controleur Tomás Galásek bleek het Amsterdamse middenveld wederom kwetsbaar in de omschakeling en Ugur Yildirim was de eerste die profiteerde.

Lees meer >>

Gepubliceerd | maandag 18 oktober 2004. Gewijzigd | maandag 18 oktober 08:34 uur.


Heerenveen eindelijk los in de Arena
door Poul Annema

Nog nooit slaagde Heerenveen erin Ajax in de Arena pijn te doen, laat staan met de volle winst naar huis te gaan. Gertjan Verbeek, sinds dit seizoen trainer van de Friezen, schreef die historie toe aan het bijna bizarre gevoel van onderdanigheid dat zijn team overviel zo gauw het Amsterdams grondgebied betrad.

Lees meer >>