Menu

Koppensnellen Ajax - sc Heerenveen (2-0)

Ajax plaatste zich donderdagavond ten koste van sc Heerenveen voor de kwartfinale van de Amstel Cup. Met goals van beide spitsen, Angelos Charisteas en Ryan Babel, werden de Friezen in de slotfase weggezet. Wat de vaderlandse pers van het duel vond, lees je hier.

AD:Laat sloopwerk Ajax-spitsen
Door Sjoerd Mossou

Het nieuwe wapen van Ajax bleek beslissend. De Amsterdamse ploeg traint vrijwel dagelijks op dode spelsituaties, nu het met Zdenek Grygera, Johnny Heitinga, Julien Escudé en Angelos Charisteas over een ware luchtmacht beschikt..
...
Naast de sterke luchtmacht, heeft Ajax nóg een breekijzer als het even niet loopt. Een belofte van net 18 jaar.

Lees meer >>

Spits: Ryan Babel redt Ajax
door Sander Schomaker

Ajax heeft zich gisteren in de ArenA tegen Heerenveen (2-0) op het nippertje weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Amstel Cup. Twee minuten voor tijd kopte Angelos Charisteas de Amsterdammers pas op voorsprong. In blessuretijd verdubbelde uitblinker Ryan Babel de score. Het was vooral aan de impulsen van de invaller Babel te danken dat Ajax nog voorbij Heerenveen kwam. Het is dan ook de vraag hoe lang Koeman de talenvolle speler nog buiten zijn basiself houdt.

Lees meer>>

GPD: Progressie bij Ajax geen incident
door André Hoogeboom

Angelos Charisteas heeft zijn waarde voor Ajax weer bewezen. In een matte bekerwedstrijd tegen Heerenveen besliste de Griek met een knappe kopbal het duel in de slotfase en bracht Ajax daarmee in de kwartfinale van het bekertoernooi. Ryan Babel liet ook weer van zich horen. Hij scoorde, net als tegen Utrecht, in de negentigste minuut: 2-0.

Lees meer >>

Volkskrant: Charisteas, een Griekse held in de Arena
Door Willem Vissers

Op weer een nieuw veld in de Arena, een koopje zo te zien, sloot Amsterdam de nieuwe spits Angelos Charisteas stevig in de armen. De Griek, bij wie zeker zoveel fout ging als goed, besliste de bekerwedstrijd tegen Heerenveen met de specialiteit waarmee hij op Euro 2004 roem verwierf: een kopbal.

Lees meer >>

Parool: Heerenveen treft 'ander' Ajax

Door Dick Sintenie

Ajax overklaste Heerenveen gisteravond lange tijd, maar het bekerduel mondde bijna uit in een verlenging. Een kopbal van Angelos Charisteas, twee minuten voor tijd, bracht de verlossing. Waarna Ryan Babel voor een niet te versmaden toegift zorgde: 2-0.

Lees meer >>