Menu

Koppensnellen Ajax - SC Heerenveen (3-0)

Ajax won de laatste competitiewedstrijd met 3-0 van SC Heerenveen. Daarmee werd een prima seizoen - kwartfinale Champions League, halve finale Amstel Cup en een tweede plaats in de competitie, goed afgesloten. Wat de kranten en internetsites schreven, lees je hier.

Vi: Ongeïnspireerd Ajax klopt SC Heerenveen

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat de spelers van Ajax eigenlijk geen seconde geloofden in de theoretisch nog mogelijke stunt. Van het strijdvaardige 'alles is mogelijk in het voetbal' was in de Amsterdamse hoofden niets overgebleven. Ajax speelde traag en ongeïnspireerd.

Lees meer >>

PZC: Galavoorstelling Ajax blijft uit bij afscheidsfeestje
door Norbert Kleinherenbrink

De scheidende Ajax-voorzitter Michael van Praag kreeg gistermiddag in de Arena geen galavoorstelling voorgeschoteld. Zijn geliefde club won wel, met 3-0 van Heerenveen. Daardoor had de afscheidswedstrijd van Van Praag en twee andere echte Ajacieden, Witschge en Winter, toch nog iets feestelijks.

Lees meer >>

scheerenveen.nl: Ajax wint met fortuin van Heerenveen; 3-0

Heerenveen is er in Amsterdam niet in geslaagd om een klein wondertje te verrichten. De Friezen moesten van Ajax winnen om deelname aan Europees voetbal af te dwingen, maar slaagden niet in die opdracht. Heerenveen, dat uit bij Ajax nog nimmer wist te winnen, speelde een uitstekende wedstrijd, maar liet het aanvallend afweten. De Amsterdammers hadden aan een paar kleine kansjes voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken en wonnen geflatteerd met 3-0.

Lees meer >>

GPD: Witschge krijgt afscheid met een brok in de keel
door Peter van Duyl

Hij kreeg een omhelzing van al zijn ploeggenoten, een aai over zijn bol van Heerenveen - spits Gerald Sibon en een gemeende handdruk van trainer Ronald Koeman. Daarmee kwam er voor Richard Witschge een einde aan zijn periode bij Ajax. De loopbaan van de middenvelder in Amsterdam begon in oktober 1986 en eindigde gisteren met een 3 - 0 zege op Heerenveen.

Lees meer >>