Menu

Koppensnellen Ajax - SC Heerenveen (3-1)

Ajax won zondagmiddag met gemak van SC Heerenveen. Al zag het er na een half uur niet uit dat Ajax het makkelijk zou gaan krijgen. Heerenveen leidde met 0-1, maar in een minuut tijd was de stand omgebogen en kon Ajax doen en laten wat het wilde. Lees hier wat de vaderlandse pers over het duel schreef.

AD: Achterstand inspireert Ajax
door Maarten Wijffels

Ajax is na 12 speeldagen de soevereine koploper in de eredivisie. Toch bouwt de ploeg zijn meest recente successen op een opvallend wankel fundament. De zege op SC Heerenveen (3-1) kwam er gistermiddag nadat de Amsterdammers voor de zevende keer in de laatste acht wedstrijden op achterstand kwamen.

Lees meer >>

Volkskrant: Opnieuw het Sneijder-gevoel
door Poul Annema

Nog even trilde de Amsterdam Arena na bij elk balcontact dat Wesley Sneijder zocht. Vier dagen nadat hij het Nederlandse voetbal in het shirt van Oranje weer kleur had gegeven, echode de opwinding over zijn persoonlijke triomftocht opnieuw door het stadion. Op het moment dat hij een vrije trap of corner ging nemen, vonkte de geestdrift - of was het de verwachting? - van de tribunes.

Lees meer >>

GPD: Ajax krijgt vrij spel van Foppe
door André Hoogeboom

In aanloop naar een belangrijke week, misschien zelfs wel de week van de waarheid, heeft Ajax gedaan wat het moest doen: winnen van Heerenveen. Met de wedstrijden tegen AC Milan (woensdag) en Feyenoord (zondag) in het vooruitzicht, was dat een prettige uitkomst, zeker omdat grote schade uitbleef. De Amsterdammers werden lichamelijk en geestelijk in een soms muisstille Arena nauwelijks op de proef gesteld: 3-1.

Lees meer >>

Spits: Sneijder op herhaling
door Sander Schomaker

Wesley Sneijder schoot afgelopen woensdag in de ArenA het Nederlands elftal bijna in zijn eentje naar het EK in Portugal. 'Oranjes kabouter' werd de dagen daarna bijna bedolven onder de complimenten. Gisteren bleek dat zijn spel daar in ieder geval niet onder heeft geleden. Vooral dankzij Sneijder won Ajax in de ArenA simpel van Heerenveen: 3-1.

Lees meer >>