Menu

Koppensnellen Ajax - Valencia (1-1)

Ajax speelde dinsdagavond opnieuw gelijk tegen Valencia. Anders dan in de heenwedstrijd, hadden de Amsterdammers de Spanjaarden nu goed onder de duim en zat er zelfs meer in. De pers was lovend over Ajax. Je leest het hier.

Volkskrant: Ajax dwingt bewondering af met flitsende remise
Van onze verslaggever Paul Onkenhout

De jongste ploeg in de Champions League heeft de puberteit in recordtempo doorlopen, zo leerde een meeslepende halve wedstrijd tegen Valencia in de Arena die Ajax in groep B in een bevoorrechte positie manoeuvreerde. Volgende week heeft Ajax, nog steeds koploper en nog steeds ongeslagen (1-1), in het slotduel met AS Roma aan een gelijkspel voldoende om zich te scharen bij de Europese elite.

Lees meer>>

ANP: Ajax heeft alles in eigen hand
door Jochem Lippmann

AMSTERDAM - Ajax weet volgende week pas na de laatste wedstrijd in de tweede groepsfase van de Champions League bij AS Roma of het zijn opmars langs de beste Europese clubteams mag vervolgen. Na de remise tegen Valencia (1-1) van gisteravond volstaat een gelijkspel tegen de Italianen voor een kwartfinaleplaats.

Lees meer>>


Gelderlander: Ajax groots in vertrouwde huisstijl
Door JAAP VAN ESSEN

De rekenmachines moeten volgende week in de aanslag worden gehouden in Groep B van de Champions League. Alle vier de ploegen kunnen op de laatste speeldag de kwartfinale nog bereiken.

Hoe onverwachts ook, Ajax heeft na het 1-1 gelijkspel tegen Valencia de beste papieren om samen met Arsenal verder te komen. Beide ploegen hebben namelijk genoeg aan een gelijkspel. Ajax moet dat ene punt halen bij AS Roma, Arsenal bij Valencia. Het is voer voor de wiskundigen, maar Ajax kan zelfs in geval van een nederlaag nog verder, maar is dan wel afhankelijk van een gunstige uitslag in Valencia.

Lees meer>>

GPD: Ajax op drempel van nieuwe glorietijd

Door Peter van Duyl

In een duel dat als geen ander dit seizoen als examen gold, slaagde het piepjonge Ajax met vlag en wimpel. Tegen Valencia moesten de Amsterdammers weliswaar genoegen nemen met 1-1, ze speelden zonder discussie hun beste voetbal in jaren. Nog één punt is Ajax verwijderd van het doel, dat nog niet zo heel lang geleden als volkomen onmogelijk werd beschouwd. Als het volgende week minimaal gelijkspeelt bij AS Roma, plaatst het zich bij de laatste acht van de Champions League.

Lees meer >>