Menu

Koppensnellen Ajax - Vitesse (1-0)

Nadat alle aanvallen in de wedstrijd in de slotfase strandden, ging het twee minuten voor tijd wél goed. Ryan Babel stond succesvol aan het einde van een aanval over links en bezorgde Ajax de terechte winst. Wat de vaderlandse pers schreef over dit duel lees je hier.

GPD: Ajax heeft het geluk weer terug
door André Hoogeboom

Makkelijk gaat het allang niet meer, maar Ajax blijft wel wedstrijden winnen. Gisteren moest de Arena tot de 88e minuut wachten voor Ryan Babel de Amsterdammers over de drempel hielp tegen Vitesse. Daarmee werden drie kostbare punten in de binnenzak gestopt en leeft Ajax nog in de race om nieuw nationaal succes.

Lees meer >>

Volkskrant: De nieuwe huisstijl: zuinigjes zegevieren
door Willem Vissers

De club die door de jaren heen doelpuntenfeesten maakte van thuisduels doet zijn partijen in Amsterdam tegenwoordig meestal af met één treffer. Nog even en ze zijn in Amsterdam gewend aan 1-0 als huisstijl.

Lees meer >>

Spits: Ajax vecht zich langs Vitesse
door Sander Schomaker

Voor de tweede keer binnen vier dagen moest Ajax in de ArenA gisteren tot het uiterste gaan om de kans op een prijs aan het eind van het seizoen levend te houden. Woendag sleepte de ploeg van trainer Ronald Koeman in de Champions League tegen Bayern Munchen met hangen en wurgen een 2-2 gelijkspel uit het vuur, waarmee UEFA Cup-voetbal voor na de winter werd veilig gesteld. Gisteren versloeg Ajax in de competitie, door een heel laat doelpunt (88ste minuut) van spits Ryan Babel het bezoekende Vitesse (1-0), waardoor de Amsterdammers na de winterstop ook zowaar nog kans houden op de landstitel

Lees meer >>

AD: Babel verlost Ajax
door Jeroen Schmale

Voor een matchwinner keek Ryan Babel wel erg beteuterd. De jonge Amsterdammer maakte gisteren twee minuten voor tijd het enige doelpunt voor Ajax in een ploeterstrijd met Vitesse. Dankzij de treffer besloot Ajax de zoveelste turbulente week met een nipte zege.

Lees meer >>

De Gelderlander: Ajax gelooft weer in zijn titelkansen
door Gerard Borgman

Na de benauwde zege op Vitesse (1 - 0) keerde gisteren bij Ajax weer wat van de verloren bravoure terug. Trainer Ronald Koeman stelde zelfs dat de recordkampioen weer meedoet in de strijd om de landstitel.

Ajax boekte gistermiddag de vierde competitiezege op rij. Koeman constateerde tevreden dat zijn elftal langzaam overeind krabbelt, maar tegen het opnieuw zeer sterke Vitesse was de thuisploeg slechts twee minuten verwijderd van zeer kostbaar puntenverlies. In de 88ste minuut stond Ryan Babel op de juiste plek na de zoveelste redding van Vitesse-doelman Dragoslav Jevric: 1-0.

Lees meer >>

Parool: Ajax zoekt en vindt geluk
door Mike van Damme

Ryan Babel speelt bij gebrek aan beter in de spits bij Ajax. Het zeventienjarige talent zorgde met een late treffer voor de 1-0 overwinning op Vitesse. Maar overtuigend speelde de spits niet. Zijn teamgenoten trouwens ook niet.

Opgelucht bleef Babel na het laatste fluitsignaal nog even op de grond zitten. Hij strekte zijn benen en nam een moment voor zichzelf, voordat Tonny Bruins Slot hem een knuffel kwam geven.

Lees meer >>