Menu

Koppensnellen Ajax - Vitesse (1-2)

De verrichtingen van Ajax worden in de media nauwlettend gevolgd, zeker als de tickets voor Europees voetbal verdeeld gaan worden. Hieronder een kort overzicht van verschenen verhalen naar aanleiding van de wedstrijd Ajax - Vitesse, die in 1-2 eindigde. Klik rechts op de links naar de kranten voor het complete artikel.

De Telegraaf: Vitesse opnieuw te sterk voor Amsterdammers: 1-2

Met dank aan Vitesse, of juist met dank aan Ajax, gaat de strijd om Europees voetbal een ongekend spannend slot krijgen in de laatste twee competitieronden. Door de 2-1 thuisnederlaag van het soms onthutsend zwakke Ajax tegen Vitesse houdt Roda JC de derde plaats in handen, terwijl de vierde plaats door drie clubs wordt bezet: Ajax, Vitesse en FC Utrecht. En RKC zit met twee punten daarachter op het vinkentouw.

Algemeen Dagblad: Treurspel in de Arena Door Christiaan Ruesink

Van een duel om de derde plaats in de eredivisie mag je meer verwachten dan het treurige schouwspel dat Ajax en Vitesse gisteren in de Arena opvoerden. Wie het geploeter van beide teams zag, zou er bijna voor pleiten hen volgend seizoen zo ver mogelijk van het Europese toneel te houden. Gevreesd moet echter worden dat, na de 2-1 zege van Vitesse, zowel Ajax als de ploeg uit Arnhem zich plaatst.

De Volkskrant: Ajax zit weer in een periode vol duisternis Door paul Onkenhout

Aan de hand van trainer Adriaanse keerde Ajax gisteravond terug in het tijdperk van de duisternis, de voorgaande twee seizoenen. Vitesse sloeg de Amsterdamse ploeg in opbouw in het gezicht met een 2-1 zege, tot onsteltenis van de aanhang die zich fanatiek tegen de eigen club keerde.

Het Parool: Ajax helpt zijn rivalen op de been Door Dick Sintenie

Ajax verloor al voor de negende maal dit seizoen, maar de club onderging de nederlaag ogenschijnlijk gelaten. Geen woede, geen uitspattingen, slechts hier en daar een voorzichtig verwijt. Ajax is Ajax niet meer, zoveel was al een tijdje duidelijk, maar de machteloosheid heeft inmiddels vrijwel de hele selectie in zijn greep, de trainer incluis.