Menu

Koppensnellen Ajax - Vitesse (2-0)

Het veldspel ging goed, het afronden niet. Tegen Vitesse kreeg Ajax legio kansen, maar uiteindelijk moest de thuisploeg genoegen nemen met slechts twee doelpunten. Beide van Steven Pienaar. Wat de pers van de vertoning tegen een onthutsend zwak Vitesse vond, lees je hier.

Parool: Affaire-Mido laat diepe sporen na
DICK SINTENIE

Het hoofdstuk Mido is afgesloten, zegt Ajax-trainer Ronald Koeman. Zolang een vervanger van de clubtopscorer (negen doelpunten) niet gevonden is, is de ploeg afhankelijk van de scoringsdrift van anderen. Tegen Vitesse wierp alleen Steven Pienaar zich met twee doelpunten op als bevrijder.

Want een bevrijding waren de treffers van de kleine Zuid-Afrikaan zeker, al wachtte hij met de 2-0 tot in de extra tijd. ''Dat was ook de enige reden waarom wij nog zo lang in de wedstrijd bleven,'' was het eerlijke oordeel van Vitesse-trainer Mike Snoei.

Lees meer >>


De Gelderlander: Snoei is het nu helemaal beu
Door onze verslaggever

Vitesse heeft zich gistermiddag in de Arena op kinderlijke wijze laten aftroeven door Ajax. Trainer Mike Snoei liet weinig los, maar wat hij na de 2-0 nederlaag losliet, vertelde alles.

"Dat je als speler een keer wordt afgetroefd, oké, dat kan gebeuren. Dat je het bijltje erbij neerlegt, nee, daar kan ik mij niks bij voorstellen. Je kunt in elk geval je hele ziel en zaligheid in de wedstrijd leggen, maar dat heb ik niet gezien."

Lees meer >>

GPD: Verbanning Mido echoot na in Arena
door Peter van Duyl

De meest besproken man van Ajax-Vitesse lag gistermiddag waarschijnlijk op het strand, ergens in de buurt van Caïro. Voor, tijdens en na het duel waarde de naam van verschoppeling Mido voortdurend door de Arena. Het weerhield de Amsterdammers er niet van een simpele zege op de onbeschrijflijk zwakke ploeg van Mike Snoei te boeken: 2-0.

Lees meer >>

Vitesseworld.com: Ajax-Vitesse 2-0

Vitesse had op de eerste zondag van maart weinig in te brengen tegen Ajax. Slechts door het falen in de afwerking aan Amsterdamse zijde bleef een hogere uitslag uit. Doelpuntenmaker was tweemaal Steven Pienaar, die tevens uitgeroepen werd tot ‘man of the match’. Veel meer viel er niet te beleven in de hoofdstad.

Lees meer >>