Menu

Koppensnellen Ajax - Vitesse (5-0)

Ajax won met groot gemak het competitieduel van Vitesse en slaagde er zo in om elf punten voorsprong te nemen op PSV in de strijd om de landstitel. Een prima prestatie. Wat de Nederlandse sportjournalisten van de krachtmeting vonden lees je hier.

AD: De Kuip dreigt voor Ajax
Door Maarten Wijffels

Echt rekening houden met het scenario doen ze bij Ajax niet. Maar na de eigen zege (5-0) op Vitesse en het nieuwe puntenverlies van PSV, kunnen de Amsterdammers dit seizoen landskampioen worden in De Kuip.

Lees meer >>

GPD: Ajax sloopt ook burcht Vitesse
door Peter van Duyl

Ronald Koeman vierde gisteren zijn 41e verjaardag en in samenwerking organiseerden Ajax en Vitesse een aardig feestje voor de trainer. De Arnhemmers legden de loper uit voor de ploeg van Koeman, die dankbaar profiteerde en zich op het gemak naar een overtuigende zege speelde: 5-0. De slingers kunnen vanavond blijven hangen, want niet eens zo ver weg gloort een nieuw feestje: het kampioenschap van Nederland.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax speelt Vitesse het schaamrood op de kaken
Van onze verslaggever Mark van Driel

Al voor het treffen met Vitesse waren sommige Ajacieden in gedachten bij het Leidseplein, bekende Wesley Sneijder zonder schroom na de zege op de degradatiekandidaat uit Arnhem. Na winst op FC Zwolle, op 2 mei, moet het 29ste landskampioenschap volgens de berekeningen binnen zijn.

Lees meer >>

ANP: Titel kwestie van tijd

In de aanloop naar het nakende kampioenschap gaan de Amsterdammers wekelijks beter spelen. Koeman durfde het aan zijn twee grootste talenten samen op het middenveld te posteren. Sneijder en Van der Vaart maakten geen misbruik van dat vertrouwen van de trainer. Beiden speelden een goede wedstrijd. Sneijder blonk met een doelpunt en twee beslissende voorzetten zelfs uit. "Al is het ons ook wel gemakkelijk gemaakt", oordeelde Koeman na afloop.

Lees meer >>


Gelderlander: Ajax freewheelend richting de titel
door Gerard Borgman

In de veegpartij tegen Vitesse posteerde Koeman zijn twee grootste talenten naast elkaar op het middenveld. Sneijder (controlerend naast Galasek) en Van der Vaart (in de punt naar voren) bewezen wel degelijk samen in een elftal te kunnen spelen. Sneijder had met een treffer en twee assists een groot aandeel in de produktie. Van der Vaart scoorde opnieuw niet, maar aan de bal blijft hij de beste voetballer in de eredivisie.

Het gave samenspel van het topduo is een prettige constatering, zo vlak voor de oefeninterland van Nederland tegen Frankrijk. Al mogen er ook niet te veel conclusies getrokken worden uit de partij van gisteren. Daarvoor was het optreden van Vitesse te zwak, te slap, te weinig overtuigend.

Lees meer >>